Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Het aanbod aan films en televisieseries op Netflix is overweldigend en iedere maand komen er ook nog eens nieuwe producties bij. Maar er zitten maar zoveel uren in een dag en bovendien wil je niet te veel toegeven aan je innerlijke ‘couch potato’. Je moet selectief zijn, dus waarom niet beginnen met deze tien bekende klassiekers?

Deze tien filmklassiekers op Netflix moet je gezien hebben
© Pixabay.com

1. The Shawshank Redemption (1994)
Deze Amerikaanse speelfilm met in de hoofdrollen Tim Robbins en Morgan Freeman is gebaseerd op een kort verhaal van Stephen King. Tim Robbins belandt in Shawshank, een gevangenis waar medemenselijkheid ver te zoeken is, en waar hoop misschien het enige is dat je in leven houdt. Deze film scoort maar liefst een 9.3 in de online databank IMDb.

2. Back to the Future (1985)
Reizen door de tijd staat centraal in de Back to the Future trilogie. In dit eerste deel komt Marty McFly, een rol van Michael J. Fox, per ongeluk terecht in het verleden. Hier verstoort hij de ontmoeting tussen zijn ouders, wat verregaande consequenties kan hebben. Wat als hij nu nooit geboren wordt?

3. Scarface (1983)
Al Pacino speelt in deze Amerikaanse misdaadfilm de Cubaanse bootvluchteling Tony Montana, die in Florida langzaam opklimt in het cocaïne-circuit. Het woord ‘fuck’ wordt in deze cultfilm maar liefst 207 keer gebruikt.

4. Monty Python and the Holy Grail (1975)
Deze komische filmklassieker parodieert de legende van de zoektocht van koning Arthur naar de Heilige Graal.

5. The Big Lebowski (1998)
Jeffrey Lebowski, ‘The Dude’ voor vrienden, treft het niet; hij wordt aangezien voor een miljardair met dezelfde achternaam en een stel criminelen wil geld zien. Wanneer ze ook nog op zijn dierbare tapijt plassen is de maat vol en gaat hij op zoek naar de echte Lebowski om een nieuw tapijt op te eisen.

Deze tien filmklassiekers op Netflix moet je gezien hebbe
© Pixabay.com

6. Memento (2000)
Je kunt je gedachten niet even laten afdwalen bij deze Amerikaanse psychologische thriller. Leonard Shelby, een rol van Guy Pierce, is vastbesloten om de moordenaar van zijn vrouw te vinden, maar zijn anterograde amnesie maakt dit niet makkelijk.

7. Saving Private Ryan (1998)
Saving Private Ryan vertelt het verhaal van Kapitein Miller (Tom Hanks) die na D-Day de opdracht krijgt om soldaat Ryan te vinden, gespeeld door Matt Damon. Zijn broers zijn omgekomen tijdens de oorlog en dankzij een speciale regeling mag hij naar huis. De zoektocht van Kapitein Miller confronteert hem met de gruwelijkheden en waanzin van een oorlog.

8. Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)
Harrison Ford speelt de fictieve archeoloog Indiana Jones, die door de CIA om hulp wordt gevraagd bij de opgraving van de Ark des Verbonds. Deze spannende avonturenfilm is geregisseerd door Steven Spielberg.

9. 2001: A Space Odyssey (1968)
Regisseur Stanley Kubrick en schrijver Arthur C. Clarke waren hun tijd ver vooruit met deze sciencefictionklassieker. Een kort verhaal van Clarke vormt de basis van de film van Kubrick en het boek van Clarke die beide thema’s als reïncarnatie, buitenaards leven en kunstmatige intelligentie behandelen.

10. The Breakfast Club (1985)
Vijf scholieren moeten om verschillende redenen voor straf de zaterdag op school doorbrengen, waar ze de opdracht krijgen een opstel over zichzelf te schrijven. De vijf uiteenlopende karakters komen gedurende de dag steeds nader tot elkaar. De band Simple Minds brak wereldwijd door met het nummer Don’t You (Forget About Me) dankzij deze film.

Laat een reactie achter