Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Ben je toe aan een nieuwe televisie? Is je oude exemplaar stuk, of gewoon verouderd, en wil je graag een nieuw en hip model? Als je je televisie wilt vervangen, wat doe je dan met het oude exemplaar? En hoe doe je dit op een verantwoorde manier? Je kunt op verschillende manieren omgaan met een oude televisie. Wat je in elk geval beter niet kunt doen, is je televisie bij het grof vuil zetten. Wat je wel kunt doen bespreken we in dit artikel.

Wat doe je met je oude tv toestel
© Pixabay.com

Geef je oude tv een nieuw leven

Wil je een nieuwe tv omdat je huidige exemplaar te oud is en je dolgraag een nieuwe versie wilt? Of gebruik je de tv nooit en houdt deze alleen maar ruimte bezet die je goed kunt gebruiken? Als jij geen gebruik meer wilt maken van je tv, betekent natuurlijk niet dat een ander er geen plezier van kan hebben. De kans is groot dat er iemand is die jouw oude tv heel graag zou willen hebben.

Je kunt daarom je oude tv te koop aanbieden op een site die tweedehandsspullen verkoopt, zoals bijvoorbeeld tweedehands.be. Natuurlijk krijg je nooit het geld terug dat je er zelf ooit voor hebt betaald, maar alle kleine beetjes zijn meegenomen. Heb je een televisie van een merk dat nog steeds populair is, zoals bijvoorbeeld Sony, Samsung, Miele of Bosch, dan kun je nog best wel wat vragen voor je oude tv.

Je kunt er ook voor kiezen om je oude tv naar een kringloopwinkel te brengen. Mensen die het niet zo breed hebben kunnen hier dan heel goedkoop een televisie aanschaffen. Je kunt dit natuurlijk niet doen als je televisie niet meer werkt. Als je jouw oude televisie naar een kringloopwinkel brengt, krijg je er zelf geen geld voor, je moet het dus echt zien als een goed doel. Bij de kringloopwinkel wordt de tv gerepareerd (mocht dit nodig zijn) en opgeknapt, zodat ze daarna voor een lage prijs te koop aangeboden kunnen worden.

Wat doe je met je oude tv toeste
© Pixabay.com

Als je tv kapot is

Als je televisie heel oud is en aardig wat mankementen vertoont, dan zul je moeten accepteren dat deze versleten is. Je mag je oude televisie echter niet zomaar bij het grof vuil zetten en het apparaat in je huis bewaren heeft ook geen enkele zin; dit neemt alleen maar ruimte in beslag die je misschien goed kunt gebruiken.

Je kunt je oude televisie op twee manieren afstaan. Als je een nieuwe televisie aanschaft kun je het oude exemplaar inleveren bij de elektronicawinkel. Winkelketens zijn wettelijk verplicht om een oude televisie aan te nemen als je een nieuwe koopt. Dit wordt ook wel de aanvaardingsplicht genoemd. Wil je geen nieuwe tv kopen, maar wel je oude inleveren bij een elektronica winkel? Dan hoeven ze dit niet aan te nemen (ze zijn hiertoe niet verplicht), maar als ze het wel doen, dan kan het zijn dat je hier een kleine bijdrage voor moet betalen.

Als je geen behoefte hebt aan een nieuwe televisie, dan kun je het oude exemplaar naar het containerpark brengen. Je betaalt hiervoor wel een kleine bijdrage. Het containerpark zorgt ervoor dat de oude onderdelen van je tv, die nog wel werken, hergebruikt worden. Op deze manier wordt het milieu minder belast en kunnen er van oude apparaten weer nieuwe apparaten gemaakt worden.

Laat een reactie achter