Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 1

Iedereen die een smartphone heeft kent het vast wel; je krijgt een melding dat je telefoon vol zit. Als je een telefoon hebt die niet al te veel opslagruimte beschikbaar heeft, dan loopt het geheugen al snel vol. Wat kun je er aan doen om van deze melding af te komen? En hoe kun je het geheugen op je telefoon weer vrijmaken?

Hiermee loopt het geheugen van je smartphone vol
© Pixabay.com

Het cache geheugen legen

Voordat je begint met van alles van je smartphone te gooien, is het aan te raden om het cache geheugen als eerste te legen. Bufferbestanden, zoals cookies en websites die recentelijk geopend zijn, vallen onder het cache geheugen. Deze bestanden worden allemaal opgeslagen zodat een website of een app sneller op kan starten. Het kan geen kwaad om het cache geheugen te verwijderen, maar je moet er wel rekening mee houden dat de apps nu langzamer opstarten wanneer je ze voor de eerste keer opent.

Een back-up maken van foto’s en video’s

Heb je je cache geleegd en nog steeds te maken met een volle telefoon? Kijk dan eens naar de hoeveelheid foto’s en video’s die je op je telefoon hebt staan. Het is niet zo dat je dagelijks als je foto’s bekijkt, maar je wilt je foto’s liever ook niet weggooien. Je kunt daarom een selectie maken van de foto’s die je graag op je telefoon wilt houden, en de overige foto’s zet je op je computer. Je kunt dit heel gemakkelijk overzetten via een USB kabel, maar je kunt ook een app als WeTransfer gebruiken.

Verwijder apps die je niet nodig hebt

Maak jij gebruik van alle apps op je telefoon? Soms download je een app, die je vervolgens nooit gebruikt, maar je vergeet om deze weer te verwijderen. Dat is zonde van de ruimte op je telefoon! Je kunt de apps die je niet gebruikt heel gemakkelijk verwijderen via de instellingen van je telefoon. Helaas kun je niet alle apps weggooien. Er zijn ook apps die meegeleverd worden met de software. Om meer ruimte te krijgen op je telefoon kun ze wel uitschakelen. Zo zorg je ervoor dat ze niet gestart worden op de achtergrond. Deze apps komen dan ook niet meer voor in het cache geheugen.

Hiermee loopt het geheugen van je smartphone vo
© Pixabay.com

De systeem log bestanden legen

Heb je alle bovenstaande tips geprobeerd, maar is het geheugen van je telefoon nog steeds te vol? Kijk dan eens wat dieper en verder in het systeem. Als je bijvoorbeeld een Samsung telefoon hebt, dan kun je het geheugen vrijmaken door gebruik te maken van de Dumpstate/Logcat functie. Dit zijn bestanden die worden opgeslagen in het interne geheugen, zogenaamde error logs. Ze worden opgeslagen bij het crashen van een app bijvoorbeeld.

Je kunt deze bestanden verwijderen door de code *#9900# in te drukken op je telefoon. Je zult zien dat er dan het SysDump menu verschijnt. Door vervolgens op de knop te drukken waarop staat Dlelete Dumpstate/Logcat, zullen al deze bestanden verwijderd worden. Als je vervolgens je telefoon opnieuw opstart, zul je zien dat je telefoon stukken sneller werkt en dat je meer ruimte hebt op je mobiele telefoon.

Heb je alles geprobeerd en nog steeds te weinig ruimte op je smartphone? Dan kun je altijd even langs gaan bij een winkel waar ze mobiele telefoons verkopen. Ze kunnen je dan zeker helpen om meer geheugen vrij te maken op je telefoon.

1 reactie

  1. Als je een telefoon koopt met een intern geheugen van 16 GB, dan heb je er geen 16, dan heb je er maar een kleine 11, want het systeem zelf neemt ongeveer 5,1 GB in beslag. Toch bij de mijne, bij andere smartphones kan dat meer of minder zijn. Daar moet je ook naar vragen, want ze komen het je niet vertellen. Bedrieglijke reclame, hé.

Laat een reactie achter