Posted on: januari 17, 2023 Posted by: admin Reacties: 0

Hoe hoger de productie-efficiëntie en -snelheid, hoe beter de economie binnen de organisatie. Bedrijven doen er daarom alles aan om de processen zo vlot en soepel mogelijk te laten verlopen. Wat ze daarbij zeker niet over het hoofd mogen zien, is de kwaliteit van de smeersystemen. Een goede smering zorgt namelijk voor een langere levensduur van de machines, maar ook voor meer veiligheid en een hogere duurzaamheid. Daarnaast zijn er nog heel wat andere voordelen verbonden aan een goed smeersysteem.

© Pexels.com

Bevorder de levensduur van je roterende machineonderdelen

Machines bevatten vaak roterende onderdelen. Deze elementen gaan na verloop van tijd slijten door de draaiende beweging en wrijving. Smering is hierbij het cruciale element. De smeerolie (of andere vettige substantie), vormt een laag tussen twee onderdelen, waardoor het metaal-op-metaalcontact wordt vermeden. Op die manier glijden de verschillende machineonderdelen soepel langs elkaar, waardoor de wrijving aanzienlijk vermindert en dus slijtage wordt voorkomen. De levensduur en kwaliteit van je machines worden bijgevolg geoptimaliseerd, wat het productieproces ten goede komt.

Verhoog je rendement

In fabrieken of nijverheidssectoren hangt de productie sterk af van de machines. Het succes en de opbrengsten worden bepaald door de kwaliteit van de apparatuur. Hoe sneller en efficiënter de machines draaien, hoe meer producten er van de band rollen. Wanneer je als bedrijf zo afhankelijk bent van je machines, is het dus van groot belang dat je erop kan vertrouwen dat alles goed functioneert. Wil je de productie zo snel mogelijk laten verlopen, om zo het rendement van je bedrijf te verhogen? Dan kan de juiste hoeveelheid smeerolie wonderen verrichten.

© Pexels.com

Verminder de kosten

Oké, het is waar dat smeermiddelen geld kosten. Maar bedenk je eens welke prijs je moet neertellen voor een nieuwe machine? Wanneer je jouw machines en roterende onderdelen regelmatig insmeert met een vettige olie, is de kans op slijtage en schade veel kleiner. Je machines gaan veel langer mee, waardoor je de grote investeringskosten van nieuwe toestellen langer kan uitstellen. Ook reparatiekosten kan je aanzienlijk verlagen, want door het smeersysteem zijn je machines minder snel defect.

Automatische smering voor extra voordelen

De smering van je machines kan zowel handmatig als automatisch gebeuren. Vroeger werd er sterk ingezet op de manuele smering, maar al snel bleek dat dit heel wat tekortkomingen heeft. Zo is er steeds een technicus nodig die zijn smeergereedschap tussen de bewegende onderdelen wringt. De veiligheid is hierbij absoluut niet altijd gegarandeerd, aangezien bepaalde onderdelen moeilijk te bereiken zijn. Wel worden de machines tijdelijk buiten werking gesteld, maar deze stilstand leidt bijgevolg tot een verminderde productiviteit. Tot slot kan een manueel smeersysteem geen optimale smering garanderen. Bij conventionele smering is de kans namelijk zeer groot dat er te veel of te weinig smeerolie wordt aangebracht, wat nefast kan zijn voor de machines. Waar de manuele smering tekortschiet, kan een automatische smering de ideale oplossing bieden. Een automatisch smeersysteem gebruikt exact de juiste hoeveelheid smeerolie, werkt terwijl de machines kunnen blijven draaien en zorgt bovendien voor veiligere werkomstandigheden. Met andere woorden: een automatisch smeersysteem zorgt voor een boost in productiviteit, veiligheid en duurzaamheid!

Kwalitatieve smeersystemen aan een eerlijke prijs

Ben je benieuwd wat een smeersysteem je zal kosten, en wat het kan teweegbrengen in de productie van jouw bedrijf? Informeer je dan bij een ervaren partner in smeersystemen. Zo heb je Lion Oil, een expert in industriële smeersystemen. Met hun jarenlange ervaring kunnen de ingenieurs je de beste smering aanbevelen, en weten ze precies wat jij nodig hebt om de productiviteit en efficiëntie te verhogen. Neem een kijkje op hun website, of neem contact op voor een vrijblijvende offerte of advies.

Laat een reactie achter