Posted on: februari 9, 2023 Posted by: admin Reacties: 0

Waar zouden we zijn zonder mobiele telefoon? Het overgrote deel van Nederland beschikt tegenwoordig wel over een mobiel abonnement. Probleemloos kunnen bellen en internetten. Hier betaal je aan het einde van de maand wel een flink bedrag voor. Waar je voorheen misschien nog maandelijks enkele euro’s aan beltegoed uitgaf, ben je tegenwoordig met gemak vijftig euro per maand kwijt. Zeker als je een mobiel abonnement met telefoon hebt afgesloten.

Zonder kunnen we niet. Maar het is ook niet de bedoeling dat we meer betalen dan nodig is. Als je bijvoorbeeld structureel veel data verbruikt en altijd buiten je bundel belt, dan kunnen de maandelijkse kosten torenhoog worden. Gelukkig zijn er nog genoeg manieren om te besparen op jouw telefoonrekening. Dat begint met een voordelig gsm abonnement, maar eindigt met de keuzes die je maakt. Benieuwd hoe jij meer kunt besparen? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende drie tips.

© Pexels.com

1.      Gebruik vaker een wifi-verbinding

De meeste mensen laten hun telefoon standaard data verbruiken, terwijl er ook een prima wifi-verbinding in de buurt is. Zo kun je bij veel openbare locaties tegenwoordig gewoon van gratis wifi gebruik maken. Dat geldt doorgaans ook op het werk en op school. Daarom slim om hier gebruik van te maken. Op die manier zul je veel minder data verbruiken en kun je wellicht ook toe met een kleinere databundel.

Let wel op de betrouwbaarheid van een openbaar netwerk. Log in elk geval niet in op belangrijke en persoonlijke sites als je openbare wifi gebruikt. Je wil dat bijvoorbeeld je bankgegevens in de verkeerde handen vallen. Verbind alleen met wifi op een locatie die je kunt vertrouwen. Meestal zijn dit ook de locaties waar je om een wachtwoord moet vragen.

2.      Kies het juiste abonnement

Besparen wordt al een heel stuk gemakkelijker wanneer je over het juiste abonnement beschikt. Kies hierbij niet voor al te veel extra’s. Zoek van tevoren goed uit wat je nodig hebt en waar je precies naar op zoek bent. Houd bijvoorbeeld het eigen dataverbruik van de afgelopen maanden goed in de gaten. Zo zie je precies hoeveel je verbruikt. Dat geldt ook voor belminuten.

Weet je precies wat je nodig hebt en wat jouw specifieke wensen zijn? Vul deze dan in bij een vergelijkingssite. Zo vind je direct het abonnement dat niet alleen al deze wensen voldoet, maar ook nog eens het voordeligst is.

© Pexels.com

3.      Sms’en is verleden tijd

Er zullen genoeg jongeren zijn die niet eens meer weten wat sms’en is. Dit is niet meer van deze tijd. Dat is alleen handig als er geen internetverbinding is, maar tegenwoordig is dat vrijwel altijd mogelijk. Het versturen van sms-berichten is een stuk duurder dan simpel whatsappen. Om te kunnen whatsappen moet je enkel over een internetverbinding beschikken. Hierbij gelden dus enkel de gewone kosten voor het gebruik van data. Wil je een sms’je versturen? Dan geldt hier vaak een speciale bundel voor. Die kosten kunnen flink in de papieren lopen. Niet doen dus.

Laat een reactie achter