Posted on: september 30, 2022 Posted by: admin Reacties: 0

Veel mensen denken dat je alleen Netflix op een tv kunt kijken als je in bezit bent van een smart tv. Maar dat is niet waar, je kunt ook Netflix op je tv kijken door gebruik te maken van:

• Google Chromecast
• Apple tv
• De Netflix app in het interactieve menu van de tv
• Via een spelcomputer met een internetverbinding

Hoe kun je Netflix kijken op je tv
© Pixabay.com

Netflix op je tv kijken met Chromecast

Google Chromecast tovert je reguliere tv om in een smart tv. Dit is een handige en goedkope manier om Netflix op een tv te kunnen kijken. Bovendien je nog veel meer apps open op je tv behalve Netflix. Met een simpel kastje aan de buitenkant van je tv heb je een multifunctionele smart tv.

De Chromecast is een apparaatje van klein voormaat. Je sluit deze aan op de achterkant of zijkant van de tv waar de HDMI en USB ingangen zitten. De HDMI aansluiting zorgt voor beeld, de USB zorgt ervoor dat de Chromecast stroom krijgt. Gebruik de afstandbediening om de HDMI ingang van de tv te selecteren, hierna wordt Chromecast vanzelf opgestart. Wanneer je de app van Netflix op bijvoorbeeld een iPad tablet of smartphone opent zie je dat er een icoontje verschijnt wanneer je een serie of film aanklikt. Tik het icoontje van Chromecast aan en de aflevering wordt gestreamd naar de tv.

Netflix op de tv kijken met Apple TV

Apple tv werkt bijna hetzelfde als Google Chromecast. Ook met Apple tv kun je heel goed Netflix kijken op je tv. Als je in bezit bent van een Macbook, iPad of iPhone dan werkt Apple tv soepeler dan met andere apparaten. Apple tv kost ongeveer €199,-.
Netflix streamen naar een tv scherm via Apple tv werkt bijna hetzelfde als bij de Google Chromecast. De Netflix app open je op een ander apparaat en vervolgens klik je op het icoontje van Apple. Dit icoontje heeft vanzelfsprekend een ander uiterlijk dan van Chromecast.

Hoe kun je Netflix kijken op je t
© Pixabay.com

Netflix op de tv kijken met Playstation of Xbox

Ook een gameconsole zoals Playstation of Xbox kun je gebruiken om op tv naar Netflix te kunnen kijken.

Heb je een Playstation? Ga dan naar de Playstation store en download daar de Netflix app. Wanneer de app gedownload is geeft het scherm aan welke stappen je verder dient te nemen.

Heb je Xbox? Ook dan ga je naar de winkel, zoek de Netflix app, download deze en volg de te nemen stappen. Vervolgens kun je alle films en series van Netflix op je tv kijken via de Xbox.

Ben je nog geen lid van Netflix voordat je de app op de Playstation of Xbox download? Maak dan eerste een account aan via de laptop of computer, dit maakt het installeren van de app eenvoudiger.

Netflix kijken op een smart tv

De meeste Smart tv’s hebben een ingebouwde Netflix app. Voor een smart tv heb je dus geen extra apparatuur nodig om Netflix op je tv te ontvangen.

Alles wat je nodig hebt om Netflix op je smart tv te kunnen kijken is een wifi netwerk. Verbind je tv met dit netwerk, zoek de Netflix app op en geniet van alle series en films die Netflix aanbiedt.

Laat een reactie achter