Posted on: november 27, 2020 Posted by: admin Reacties: 1

Als je op zoek bent naar een nieuwe televisie, dan is een van de belangrijkste aandachtspunten de schermresolutie. Maar welke schermresolutie kan je het best kiezen? We geven je advies!

Welke schermresolutie moet je kiezen voor je televisie
© Pixabay.com

Hoe kies je de juiste resolutie voor je tv?

Wanneer je op zoek gaat naar een televisie, zal je kunnen kiezen uit televisies met verschillende beeldschermresoluties. Welke resolutie je het best kan kiezen, is afhankelijk van je budget en je prioriteiten. Hieronder geven we je meer uitleg over de mogelijkheden!

HD-Ready

Een eerste optie is een televisiescherm die een HD-Ready resolutie heeft. Deze beeldschermen vind je meestal terug in de lagere prijsklasse, hoewel dat je ze tegenwoordig al niet zo vaak meer tegenkomt. Dit is het bewijs dat de technologie sterk vooruit gaat, want slechts enkele jaren geleden was dit de beste resolutie die je kon vinden! Een HD-Ready resolutie is een goede keuze als je op zoek bent naar een budget televisie en je niet zoveel waarde hecht aan de beste beeldschermkwaliteit. Tegenwoordig zijn er nog steeds televisiezenders die uitzenden in deze resolutie.

Full HD

De Full HD resolutie is de meest voorkomende resolutie voor beeldschermen. Deze schermresolutie heeft 1080 pixels voor een verticale rij. Als je een televisie koopt met een full HD resolutie, dan zal je niet teveel moeten betalen en toch kunnen genieten van een relatief goede beeldkwaliteit. Een full HD televisie kan je dus zien als een middenklasse. Tegenwoordig worden er echter steeds meer films en series gemaakt in 4K resolutie. Als je je televisie gebruikt om mee te gamen of om te Netflixen, dan is een 4K scherm een veel betere keuze voor jou!

Welke schermresolutie moet je kiezen voor je televisi
© Pixabay.com

4K Ultra HD

4K beeldschermen worden steeds populairder. Bij een 4K beeldscherm gaat men uit van het aantal horizontale pixels in plaats van verticale pixels. Als je een televisie koopt met een 4K scherm, dan kan je er zeker van zijn dat je kan genieten van een uitstekende beeldkwaliteit. 4K is vooral aangeraden voor mensen die vaak series en films bekijken via providers zoals Netflix of voor gamers. Steeds meer spelletjes, series en films zijn namelijk in 4K resolutie. Als je er dus zeker van wil zijn dat je ook voor deze films en series kan genieten van de beste kwaliteit, dan is het verstandig om een 4K beeldscherm te kopen.

8K Ultra HD

De beste beeldschermresolutie die je kunt kiezen is de 8K resolutie. Met zijn resolutie van 7600 bij 4320 pixels wordt televisie kijken een échte belevenis. Wil jij graag het beste van het beste? Sta dan op de uitkijk voor een televisie met een 8K scherm. Hierbij moet wel gezegd worden dat een 8K scherm erg duur is. Een 8K tv is dus zeker niet voor iedereen weggelegd. Vraag jezelf af of jij het wel de moeite waard vindt om hier dubbel zoveel of meer voor te betalen. Onthoud ook dat een betere schermresolutie niet altijd betekent dat je een beter beeld krijgt. Er zijn ook nog andere factoren die hierbij een rol spelen.

1 reactie

  1. Ik krijg op mijn TV regelmatig een trillend beeld, en dan de melding “schermresolutie volledig”.
    Dan moet ik de TV uitzetten, en na een tijdje weer aanzetten. Soms komt de melding t erug, maar ik heb ook wel dat de TV het de hele avond doet.
    Waar kan dit aan liggen. Het is een Sony, 4k TV/ Android.

Laat een reactie achter