Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 1

De flexwerker is in opkomst en het aantal thuiswerkers neem toe. Werk jij al thuis of ga je dat binnenkort doen dan moet je gaan nadenken over wat je daarvoor nodig hebt. Het recept voor de inrichting van jouw thuiskantoor bestaat uit 15 ingrediënten. Laat je inspireren.

15 ingrediënten voor de inrichting van jouw thuiskantoor
© Pixabay.com

1. Kleur

Kleur heeft invloed op je stemming en gemoedstoestand. De volgende kleuren kunnen wat voor jouw thuiskantoor betekenen. Verf een muur en laat het terugkomen in accenten.

  • Groen voor productiviteit en stressvermindering.
  • Wit voor rust en minimale afleiding.
  • Blauw voor creativiteit en productiviteit.
  • Geel/oranje voor het activeren van je denkproces.
  • Roze voor meer energie.

2. Licht

Het tweede ingrediënt is licht of eigenlijk daglicht. Zit zorgt ervoor dat je actiever wordt, in het donker kun je bijvoorbeeld last krijgen van zware oogleden. Zorg voor voldoende daglicht en denk na over lampen.

3. Temperatuur

Het kunnen regelen van de temperatuur op jouw kantoor is belangrijk. Een temperatuur van 20 tot 25 graden is wenselijk tijdens je werk. Frisse lucht is bevorderlijk voor jouw concentratie. Een raampje wat je open kan zetten op jouw werkplek is dus geen overbodige luxe.

4. Planten

Decoreer jouw werkplek met planten, dit geeft gelijk een warmere uitstraling en daarnaast zorgen planten voor extra zuurstof in de lucht. Planten zijn daarmee het ingrediënt die jouw stressniveau kan laten zakken en helpen tegen vermoeidheid.

5. Klok

Hang een klok op jouw kantoor aan huis als hulpmiddel voor een gezonde werkplek. Neem geregeld pauze, probeer elk uur even te bewegen en sta elk half uur op om wat te drinken. Laat een klok je helpen je bewust te worden van de tijd.

6. Meubels

Ergonomische producten helpen jou de juiste houding aan te nemen tijdens je werk. Kies voor een bureau en bureaustoel van hoge kwaliteit en voorkom vervelende nek- en rugklachten.

7. Opbergruimte

Opbergruimte is een belangrijk ingrediënt voor het recept van jouw kantoorinrichting. Een opgeruimd bureau en kantoor geeft meer ruimte voor creativiteit. Het brengt orde, rust en overzicht en verhoogt je concentratie en productiviteit.

8. Ronde vormen

Kies bij het inrichten van jouw thuiswerkplek zo veel mogelijk voor ronde vormen. Ronde of organische vormen geven over het algemeen meer positieve reacties.

15 ingrediënten voor de inrichting van jouw thuiskantoo
© Pixabay.com

9. Lijstjes

Lijstjes verhogen de productiviteit en helpen overzicht te geven aan grote of ingewikkelde werkzaamheden. Zit jouw werkdag erop, maak een lijstje voor je volgende werkdag.

10. Inspiratiemuur

Hang alles wat je aanspreekt, aan het denken zet, je blij maakt, je energie van krijgt of mooie herinnering aan hebt op een uitgekozen stuk muur. Verf dit grote vlak met magneet- en schoolbordverf en hang papier op met magneten en erop schrijven met krijt. Een inspiratiemuur bevorderd je creativiteit en kan helpen persoonlijke doelen zichtbaar te maken.

11. Ontspanhoek

Het afwisselen van houding bevordert je productiviteit en werkt stressverlagend. Maak een ontspanhoek met een lekker stoel. Je kunt daar bijvoorbeeld je leeswerk of ontspanningsvereniging doen. Dit draagt bij aan een gezond thuiskantoor.

12. Apps

Ingrediënt twaalf voor het inrichten van jouw thuiswerkplek zijn apps. De 3D kamer & interieur app helpt je jouw kantoor inrichten. De opstaan en herinnering app helpt je te denken aan pauzes. De TickTick: actielijst & taken app is een van de beste apps voor het maken van lijstjes.

13. Geur

Naast kleur heeft ook geur invloed op onze gemoedstoestand. Deze vier geuren kunnen jou iets opleveren tijdens werk;

  • Rozemarijn zorgt voor meer focus.
  • Lavendel geeft ontspanning.
  • Citrus verhoogt de productiviteit.
  • Pepermunt kan je helpen sneller te typen.

14. Geluid

Het juiste geluid kan bevorderlijk zijn voor jouw creativiteit en je kan je er beter door concentreren. Kies een zacht en eentonig geluid, ga voor klassieke muziek of jazz op de achtergrond.

15. Identiteit

Het laatste, maar zeker niet minder belangrijke ingrediënt is identiteit. Maak jouw thuiskantoor persoonlijk, hierdoor wordt het een fijne plek om te werken, ben je gemotiveerder en creatiever.

Laat je inspireren en neem de tijd voor de inrichting van jouw thuiskantoor en maak het een plek met zijn eigen identiteit.

1 reactie

  1. […] te zorgen is verlichting een erg belangrijk aspect. Hierdoor wordt de productiviteit bevordert. Op kantoren is verlichting dus niet te ontbreken. Gelukkig zie je op veel kantoren ook grote lampen aan het […]

Laat een reactie achter