Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Ben je de hele dag op pad en vrees je dat de batterij van je telefoon het niet volhoudt tot je thuis bent? Geen paniek! Wij hebben 10 tips voor je op een rij gezet waarmee je telefoonaccu veel langer meegaat.

Zo gaat de batterij van je smartphone langer mee
© Pixabay.com

1: Laat je scherm zichzelf sneller uitschakelen
Hoelang blijft jouw scherm aanstaan nadat je als laatst ergens op gedrukt hebt? Bij sommigen staat dit wel op één minuut ingesteld. Zonde van de batterij, want dit is meestal nergens voor nodig.

Laat je telefoonscherm daarom sneller uitschakelen. Over het algemeen is 15 seconden voldoende. Typ je erg traag of moet je vaak een tijdje zoeken op je telefoon? Dan kan 20 à 30 seconden fijner zijn.

Je kan dit gemakkelijk aanpassen bij de instellingen van je telefoon. Onder welke naam je het precies kan vinden, verschilt per toestel.

2: Schermhelderheid naar beneden
Ook door je scherm minder helder te zetten kan je flink op de batterijduur besparen. Zet hem daarom zo laag mogelijk.

Geen zin om het telkens aan te passen? Dan kan je er bij de instellingen voor kiezen om de helderheid automatisch aan te laten passen. Dat is wel zo fijn, want als je scherm donker staat en je loopt naar buiten op een zonnige dag, zie je niets meer op je scherm.

Dat is ook meteen een goede om rekening mee te houden: gebruik je telefoon zo min mogelijk als er fel licht is, omdat de schermhelderheid dan erg hoog moet staan.

3: Verwijder onnodige apps
Wist je dat veel apps batterij gebruiken, ook als je ze niet open hebt staan? Ze kunnen namelijk op de achtergrond draaien, waardoor je batterij sneller leeg is. Verwijder apps die je niet gebruikt daarom.

Zo gaat de batterij van je smartphone langer me
© Pixabay.com

4: Updates
Zorg ervoor dat je apps up-to-date zijn. De nieuwste versies zijn over het algemeen het beste geoptimaliseerd om zo min mogelijk batterij te gebruiken.

5: Sluit apps af
We klikken vaak snel heen en weer tussen verschillende apps, zonder ze echt af te sluiten. Dit kost je onnodig veel batterij. Ben je klaar met een app? Klik dan niet meteen naar de volgende, maar sluit hem eerst even af.

6: Geen vibratie
Trilt jouw telefoon bij iedere melding, berichtje of telefoontje? Hartstikke zonde van je batterij! Zet de trilfunctie bij voorkeur helemaal uit.

7: Vliegtuigmodus
Hoef je niet bereikbaar te zijn? Zet je telefoon dan op vliegtuigmodus. Schakel ook de wifi uit als je die niet nodig hebt.

8: Geen bluetooth en GPS
Hetzelfde geldt voor bluetooth en GPS. Zolang je deze functies niet nodig hebt, kan je ze beter uitzetten omdat ze, ook als je er niets mee doet, batterij verbruiken.

9: Schakel zoveel mogelijk meldingen uit
Krijg je om de haverklap meldingen van nieuwssites, spelletjesapps of die ene fitnessapp die je ooit eens op je telefoon zette in een sportieve bui? Selecteer welke meldingen je nu nodig hebt en schakel de rest uit.

10: Een zwarte achtergrond
Deze tip is misschien niet zo gezellig, maar wel effectief. Stel een zwarte achtergrond in bij je vergrendelscherm en startscherm. Hierdoor hoeven er veel minder pixels opgelicht te worden, waardoor je batterij dus een stuk langer meegaat.

Laat een reactie achter