Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Vandaag de dag is er nog altijd een negatieve associatie met kinderen en gamen. Het zou aanzetten tot een game verslaving en niet goed zijn voor de sociale ontwikkeling. Maar wist je dat gamen ook juist veel goeds kan meebrengen in de opvoeding? Games zijn niet alleen een leuk tijdverdrijf, maar kunnen ook nog eens bijzonder educatief zijn. In dit artikel lees je over de leukste spellen voor kinderen. Dit zijn spellen die zowel een entertainende functie, als educatieve functie hebben.

Kinderen en gaming de leukste spelletjes
© Pixabay.com

Reken en taal spellen
Wist je dat er speciale games voor kinderen op de markt zijn die de taalvaardigheden en rekenvaardigheden stimuleren? Wilt jouw kind graag gamen? Zorg dan dat je de juiste spellen inslaat. Er zijn veel populaire kinderseries die uitbreiden met educatieve games. Leer bijvoorbeeld rekenen met Spongebob of leer een nieuwe taal met Dora. Zo leert jouw kind op spelende wijs nieuwe en belangrijke vaardigheden en kun jij als ouder met een gerust hart jouw kind laten gamen. Deze spelletjes kunnen ook een goede optie zijn, wanneer jouw kind moeite heeft met taal of rekenen. Zo kan jouw kind op spelende wijs extra tijd hebben om de stof op unieke manier eigen te maken.

Sociale interactie games
Heb je een negatief beeld bij gamen omdat dit vooral een bezigheid is dat een kind alleen doet? Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Er zijn genoeg games op de markt waarbij een sociale interactie tussen online gamers plaatsvind. Zo kan jouw kind sociale vaardigheden leren en in contact komen met andere gamers. Wat dacht je bijvoorbeeld van Fortnite als interactief spel?

Games en hobby’s
Is jouw dochter gek op paardrijden en jouw zoon dol op voetballen? Dan kan gaming een manier zijn om deze hobby’s en sporten te blijven beoefenen. Met de leukste paardenspellen kan jouw dochter iedere dag virtueel paardrijden. Jouw zoon kan door Fifa spellen virtueel voetballen en zo meer leren over het spel. Deze spelervaring kan in de praktijk goed van pas komen.

Kinderen en gaming de leukste spelletje
© Pixabay.com

Simulatiegames
Jouw kind kan veel leren van games. Er bestaan simulatiegames voor vrijwel alles. Zo kan jouw kind leren koken middels een simulatiespel of leren vissen. Simulatiegames zijn bijzonder handig in de praktijk. Jouw kind kan als het ware eerst ervaring opdoen in de games en deze ervaring en kennis in de praktijk gebruiken. Het bekende simulatiespel The Sims is een goede optie voor een kind van middelbare schoolleeftijd. In dit simulatiespel kan jouw kind meer leren over het leven de keuzes die je maakt. Welke invloed heeft het oefenen van vaardigheden op het succes in het leven en hoe zorg je ervoor dat je relaties goed onderhoud.

Gamen kan voor veel ouders klinken als een negatieve tijdsbesteding voor kinderen. Maar dit is zeker niet het geval. Er zijn veel games voor kinderen die goed kunnen helpen bij de opvoeding, ontwikkeling en educatie. Het is belangrijk dat je als ouder je verdiept in de beschikbare games. Kies altijd voor educatieve games voor jouw kinderen. Hierdoor zijn de games niet alleen leuk voor de kinderen, maar heeft het ook nog eens een educatie functie.

Laat een reactie achter