Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Tegenwoordig lijkt onze smartphone wel een verlengstuk van onszelf. Of we nu thuis rustig op de bank zitten, ons op een sociale gelegenheid bevinden, in het openbaar vervoer of op de werkvloer, in de slaapkamer, de telefoon gaat mee en wordt op zeer actieve wijze gebruikt op ieder moment. Veel mensen worstelen hier echter ook mee, omdat zij opmerken dat zij vaker dan nodig hun telefoon erbij pakken en tijd kwijt zijn aan zaken als scrollen door hun social media timelines. Er zijn echter ook vele effectievere manieren om je smartphone in te zetten, waarbij de smartphone op een aangename en nuttige manier gebruikt kan worden. Je kunt het zelfs gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling. Ook zijn er diverse apps die je helpen om je smartphonegebruik te verminderen. In dit blog zullen de leukste en meest zinvolle apps uitgelicht worden, om jou te helpen op een nuttigere en meer aangename manier gebruik te maken van jouw smartphone.

Leuke apps voor een nuttig en aangenaam smartphonegebruik
© Pixabay.com

Apps om je smartphonegebruik te helpen verminderen en/of efficiënter te maken

Wil je graag wat minder tijd spenderen aan het gebruik van je mobiele telefoon en meer aandacht hebben voor je omgeving? De apps Moment (IOS) en Quality Time (Android) helpen je precies dit doel te bereiken! Er wordt bijgehouden hoe veel je je telefoon gebruikt, hoe vaak je de telefoon oppakt, je kunt persoonlijke doelen stellen, kritisch kijken naar het gebruik van de diverse apps op je telefoon en nog veel meer. Deze apps zijn dus absoluut aan te raden voor eenieder die zijn of haar smartphonegebruik wil verminderen

Automate (voor Android) is een app waarmee je allerlei processen en taken op je Android-telefoon kunt automatiseren. Zo kun je bijvoorbeeld instlelen dat je wifi automatisch wordt ingeschakeld zodra je je thuis bevindt en dat, zodra je de deur uit gaat, de wifi wordt uitgezet om de accu niet onnodig te belasten. Je kunt alle geautomatiseerde processen gemakkelijk instellen via een heldere flowchart. Deze app is onmisbaar als je alles van jouw Android-systeem naar jouw eigen voorkeuren wilt kunnen instellen .

Apps om nieuwe dingen te leren en jezelf te ontwikkelen

Er zijn diverse apps waarmee je nieuwe dingen kunt leren en werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Zo is de app DuoLingo (IOS en Android) een fantastische app om op een leuke, speelse en toch praktische manier nieuwe talen te leren. Het aanbod van talen gaat van Japans tot Hebreeuws tot Duits, er is voor ieder wat wils.

De app Peak: Brain Training (IOS en Android) is een app die is ontwikkeld om de ultieme ervaring voor breintraining te zijn en maakt gebruik van spellen en puzzels om je geheugen, kritisch denken en taalgebruik uit te dagen zodat je geest actief blijft.

De app Headspace (IOS en Android) is perfect voor zowel de beginnende als gevorderde op het gebied van meditatie. De app zal je helpen te focussen, ademen, kalm te blijven, op je best te presteren en een betere nachtrust te hebben door middel van het ontwikkelen van skills op het gebied van ontspannen, mediteren en mindfulness.

Leuke apps voor een nuttig en aangenaam smartphonegebrui
© Pixabay.com

Apps die de gezondheid helpen bevorderen

De app Runkeeper (IOS en Android) helpt jou je sportactiviteiten bij te houden en biedt zelfs een persoonlijk coaching programma aan, allemaal op je mobiele telefoon. Met deze app kun je hardloopactiviteiten bijhouden, maar ook gegevens over wandelen, wielrennen, trektochten en fietsen. Het meet snelheid, afstand, tijd en het aantal verbrande calorieën, maar biedt ook audiobegeleiding, je favoriete muziek, een hartslagmeter en meldingen wanneer je persoonlijke records behaalt en nog veel meer.

Sleep Cycle (IOS en Android) is de slimme wekker die je slaap bijhoudt van bedtijd tot de volgende ochtend en een gedetailleerde analyse biedt van jouw slaappatroon. Deze app helpt je ‘s ochtends gemakkelijker wakker te worden door te meten wanneer je uit je REM-slaap bent en je dan rustig aan te wekken. De app is perfect voor eenieder die graag een betere nachtrust wil, door een diepere slaap, of ‘s ochtends wel wat hulp kan gebruiken bij het opstaan.

Laat een reactie achter