Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Als je op zoek bent naar een nieuwe smartphone, dan zal je waarschijnlijk al van een refurbished telefoon gehoord hebben, maar wat is dat nu precies? We vertellen je hieronder meer over de refurbished smartphone en waarom dit een goede keuze is!

Wat is een refurbished telefoon
© Pixabay.com

Een refurbished smartphone, wat is dat juist?

De term “refurbished” zal je waarschijnlijk wel iets zeggen, er zijn tegenwoordig heel wat refurbished telefoons beschikbaar, maar wat betekent het juist? Een refurbished telefoon is een telefoon dat eerder werd gebruikt, maar opnieuw binnengebracht worden omdat er sprake is van een defect. Deze smartphones worden grondig nagezien en gerepareerd, waardoor ze opnieuw geschikt zijn voor verkoop. In sommige gevallen is een refurbished telefoon ook een showcase model dat nadien te koop aangeboden wordt.

Wat zijn de voordelen van een refurbished telefoon?

Een refurbished telefoon, heeft tal van voordelen. Het is niet voor niet dat er steeds vaker voor gekozen wordt. Maar wat zijn de voordelen en loont het de moeite om een refurbished smartphone te kopen?

Je spaart heel wat geld uit

Het grootste voordeel van een refurbished telefoon is dat het je heel wat geld uitspaart. Als je van plan bent om een dure telefoon te kopen, dan kan al snel enkele honderden euro’s uitsparen. Voor deze prijs krijg je een telefoon die zo goed als nieuw is.

Je kan eindelijk de smartphone kopen waar je al zo lang van droomt

Doordat een refurbished smartphone heel wat goedkoper is dan een nieuwe smartphone, zal je een telefoon kunnen kopen die normaal gezien boven je budget ligt. Droom jij al een lange tijd van die nieuwe iPhone of Samsung, maar heb je tot nu toe hier nooit het budget voor gehad? Kies dan voor een refurbished telefoon en kies het model dat je maar wil. Je moet je niet langer laten tegenhouden door je budget!

Wat is een refurbished telefoo
© Pixabay.com

Je kiest voor zekerheid

Een telefoon die refurbished is, wordt altijd goed nagekeken. De verkoper zal hem volledig repareren, waardoor hij weer als nieuw is. Als je een nieuwe smartphone koopt, dan loop je het risico dat er iets stuk is. Hoewel het niet vaak voorkomt, is er toch altijd een mogelijkheid op een fabricagefout. Dat heb je nooit voor met een refurbished telefoon!

Een refurbished telefoon kopen of toch maar een nieuwe?

Zoals je ziet heeft een refurbished smartphone heel wat voordelen, maar is zo’n telefoon de beste keuze voor jou of koop je toch beter een nieuwe? In de meeste gevallen is een refurbished telefoon de beste oplossing. Als je een refurbished smartphone koopt, dan krijg je er vaak zelfs garantie bij.

Het nadeel is dat je erg voorzichtig moet zijn als je een refurbished smartphone wilt kopen. In sommige gevallen gebeurt de reparatie niet helemaal hoe het moet en dat wil je natuurlijk niet hebben. Dit kan je gelukkig makkelijk vermijden door je op voorhand goed te informeren over het bedrijf die een refurbished smartphone te koop stelt. Kijk naar de ervaringen van andere gebruikers en probeer uit te vissen of het gaat over een betrouwbare aanbieder!

Laat een reactie achter