Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Smartphones zijn echte multifunctionele toestellen geworden die sinds hun verschijning met de eerste iPhone in 2007 verder zijn gegaan dan de eenvoudige functie van het voeren van gesprekken. Naast de mogelijkheid om e-mails te ontvangen of banktransacties uit te voeren, zijn smartphones ook steeds krachtiger camera’s geworden.

De beste smartphone om mee te fotograferen
© Pixabay.com

Net als bij de meeste andere smartphonefuncties betekent concurrentie tussen verschillende merken dat elke nieuwe smartphone de grenzen van de fotokwaliteit verlegt en steeds meer functies introduceert.

Elk nieuw smartphonemodel wordt geleverd met nieuwe functies. Steeds hogere megapixelresolutie en fotosensoren lijken zich te vermenigvuldigen op de meeste smartphones. De camera met de hoogste megapixelresolutie of de meeste sensoren is geen garantie voor het leveren van de beste foto’s.

Het aantal pixels is niet de beste garantie bij de aankoop van een smartphone om de beste foto’s te produceren. De meeste smartphones hebben tegenwoordig 8 MP-sensoren wat meer dan genoeg is voor digitaal gebruik van je foto’s op sociale netwerken en zelfs voor het bekijken op een groot scherm. Dit voorbeeld illustreert het feit dat de resolutie in een steeds groter aantal pixels niet noodzakelijkerwijs een verkoopargument moet zijn om de beste smartphone voor foto’s te bepalen.

Er moet rekening worden gehouden met vele andere functies, zoals de lens die het mogelijk maakt om meer licht te verzamelen.Ook de OIS-functie (Optical Image Stabilization) die het mogelijk maakt om bewegingen bij het maken van foto’s te verminderen is een heel belangrijke factor. Uiteindelijk is de kwaliteit van de fotosoftware van de camera nog het meest doorslaggevend.

De beste smartphone om mee te fotografere
© Pixabay.com

Wat is het budget voor de beste foto-smartphone

Om de beste smartphone in termen van fotokwaliteit te verkrijgen, moet je een bepaald budget hebben. Er zijn echter ook smartphones met goede eigenschappen voor een redelijke prijs/kwaliteit. Daarom zijn er twee smartphones die op het vlak van fotografie onze voorkeur genieten. Eentje uit de lagere prijsklasse en eentje waarvoor je wat dieper in je buidel moet tasten.

De Google Pixel 3A

Een “low cost” versie van de Google Pixel 3, de Google Pixel 3A beschikt over de meeste attributen om goede foto’s te maken, en dit tegen een betaalbare prijs. Google’s Pixel 3A is een perfect voorbeeld van een smartphone met een lagere megapixelkwaliteit en een enkele sensor die concurreert met een van de marktreferenties zoals de Samsung S10+. Google compenseert dit met een aantal functies in de fotosoftware, zoals de HDR+ (High Dynamic Range) modus, nachtzicht en hoge-resolutie zoom. De HDR+-modus maakt na activering meerdere foto’s en combineert deze tot een foto door de beste onderdelen te selecteren voor een sterk geoptimaliseerde weergave. Als klap op de vuurpijl profiteren Google-smartphones van een beter Android-ontwerp en hebben alle beveiligingsupdates als prioriteit. Deze smartphone wordt verkocht vanaf 300 euro.

De Samsung Galaxy S10

De Samsung Galaxy S10, is nog steeds een referentie voor fotografie. Het biedt een definitie van 1440 × 3040 pixels en een resolutie van 550 dpi. Alle drie de frontcamera’s maken onder alle omstandigheden scherpe opnamen mogelijk en twee van de achterste camera’s hebben groothoek en ultra-groothoekfuncties voor landschapsfotografie. Zoals de meeste Galaxy smartphones levert de S10 solide prestaties, ook al blijft de prijs relatief hoog. Hij wordt verkocht vanaf 520 euro.

Laat een reactie achter