Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Is je toetsenbord stuk en ben je dringend op zoek naar een nieuw toetsenbord? Zorg er dan voor dat je op voorhand al de mogelijkheden kent. Het juiste toetsenbord kiezen is namelijk belangrijker dan je denkt. Kan je wel een beetje hulp gebruiken? Lees dan snel verder!

Het ene toetsenbord is het andere niet
© Pixabay.com

Het ideale toetsenbord voor schrijvers

Als je iemand bent die vaak en veel schrijft, dan is het toetsenbord voor jou een van de belangrijkste onderdelen van de computer. Voor een schrijver volstaat een goedkoop toetsenbord nu eenmaal niet. Over het algemeen kan je toetsenborden onderscheiden in twee soorten: toetsenborden met mechanische toetsen of toetsenborden met membraantoetsen.

Het verschil tussen beide toetsenborden is dat je de toetsen van een toetsenbord met mechanische toetsen niet helemaal moet indrukken en je hierdoor heel wat sneller kan typen. Als fervente schrijver is het belangrijk om te kiezen voor een toetsenbord met mechanische toetsen, want op die manier bespaar je jezelf heel wat tijd en frustraties!

Het ideale toetsenbord voor op het werk

Als je op zoek bent naar een toetsenbord voor op het werk, dan is het belangrijk dat je kiest voor een toetsenbord dat prettig typt. Daarnaast is het een goed idee om te kiezen om te kiezen voor een ergonomisch toetsenbord. Ergonomische toetsenborden zijn toetsenborden die speciaal ontwikkeld zijn voor langdurig gebruik. Ze voorkomen pijn aan de pols, door hun slim en ergonomisch design.

Wat kies je het best, mechanische toetsen of membraantoetsen? Als je op het werk erg veel typt, dan kan je het best kiezen voor een mechanisch toetsenbord, omdat je zo veel sneller typt en time is money natuurlijk! Moet je veel data invoeren? Dan is een numeriek vlak onmisbaar. Kijk ook of het toetsenbord een AES-versleuteling heeft. Op die manier kan je je gegevens makkelijker beschermen.

Het ene toetsenbord is het andere nie
© Pixabay.com

Het ideale toetsenbord voor gamers

Gebruik jij je toetsenbord vooral om spelletjes mee te spelen? Ook dan is het belangrijk dat je het juiste toetsenbord uitkiest. Niets zo vervelend als een toetsenbord dat niet meewil op het moment dat jij je legendarische zet maakt. Gelukkig kan je jezelf een hele hoop frustraties besparen door het juiste toetsenbord uit te kiezen.

Voor een gamer kan het handig zijn om voor een RGB-toetsenbord te kiezen. Dit is een speciaal soort toetsenbord dat oplicht in alle kleuren van de regenboog. Dat ziet er niet alleen heel erg fraai uit, maar het heeft ook zijn nut. Zo zal de RGB-verlichting je beter laten zien welke toetsen je intypt én zijn er tegenwoordig steeds meer spelletjes die voorzien zijn van de RGB-functie. Aan de hand van bepaalde kleuren laat je toetsenbord je bij deze spelletjes weten dat je bepaalde acties kan verrichten. Heel erg handig!

Daarnaast is het als gamer handig om te kiezen voor een toetsenbord met extra toetsen. Deze toetsen dienen niet zomaar ter versiering, ze maken je het gamen heel wat makkelijker. Je kan zo meerdere acties na elkaar uitvoeren via macro’s en eigen functies instellen volledig naar je voorkeur.

Laat een reactie achter