Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Als je vanaf niets moet beginnen, kan het een lastige ingreep worden om zelf je game PC samen te stellen. In dit artikel bespreken we een aantal handige tips die je misschien op weg kunnen helpen.

Waar moet je op letten als je zelf een game pc wilt samenstellen
© Pixabay.com

Let voor de aankoop op de compatibiliteit

Onderzoek voordat je begint met je game pc samenstellen effectief de compatibiliteit van de onderlinge onderdelen. Het is heel erg belangrijk om een moederbord te kiezen waarvan je zeker weet dat de processor erop past. Een Intel processor bijvoorbeeld met socket 2011 is alleen maar compatibel met een processor socket 2011 moederbord. Hetzelfde geldt voor AMD, alleen zijn dan de benamingen net even anders. Ook is het belangrijk om op een moederbord een DDR RAM geheugen te plaatsen die al deze modules ondersteunt.

Hoe kun je het beste de componenten kiezen?

Een degelijke voeding is van enorm belang, dat moet je niet onderschatten. Kies je voor een voeding die te licht is, dan krijgt het systeem niet genoeg stroom en zal het niet op een stabiele manier werken. Als de voeding te zwaar is, is dit niet een heel groot probleem voor de systeemonderdelen, maar het is wel zonde van het geld. Het is alleen handig als je op termijn je computer wilt upgraden.

Heb je een extra geluidskaart nodig of is een on-board geluid voldoende? Tegenwoordig kun je prima af met on-board geluid. Een extra geluidskaart is dan ook niet echt nodig en zonde van je geld. Wil je een specifiek geluidssysteem bouwen, voor bijvoorbeeld DJ of producer doeleinden? Dan kan een extra geluidskaart geen kwaad.

Hoeveel RAM heb je nodig?

Een RAM overkill moet je zoveel mogelijk weten te vermijden. In veel gevallen is een teveel aan RAM overbodig en het is ook nog eens hartstikke duur. Een 32-bit besturingssysteem ondersteunt niet meer dan 4 GB RAM. Het is daarom compleet onnodig om een 8 GB RAM geheugen in een 32-bit besturingssysteem te stoppen. De software zal namelijk in zijn geheel niet meer gebruik maken dan van 3 GB RAM geheugen.

Waar moet je op letten als je zelf een game pc wilt samenstelle
© Pixabay.com

Een sobere behuizing of niet?

Tegenwoordig kun je een behuizing kopen in alle kleuren en maten. Het design van de componenten is steeds belangrijker geworden voor fabrikanten. Daarom zijn er veel pc eigenaren die een zogenaamde doorkijk behuizing willen. Je kunt dan precies zien hoe de verschillende componenten eruit zien, terwijl de behuizing ook nog eens verlicht is met LED verlichting. Maar vind je dit niet zo belangrijk, dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor een sobere behuizing.

Het samenstellen van de game pc

De grafische kaart is uiteraard het allerbelangrijkste onderdeel van de gaming pc. Dit maakt het ook gelijk één van de duurste onderdelen. Jouw persoonlijke voorkeur, maar ook je budget, speelt hierin een belangrijke rol. Wil je zware games spelen met VR of juist games met kleine details? Dan kun je het beste investeren in een grafische kaart die wat duurder is.

De koeling van de game pc

Wil je voor alledaags gebruik een game pc samenstellen, zoals bijvoorbeeld voor het surfen op internet of het lezen van e-mails, dan hoeft er in je computer geen specifieke koeling. Wil je echter een zware game pc, dan is het wel nodig om een zwaarder koelsysteem te kopen.

Laat een reactie achter