Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Om een succesvol ​​video game platform te zijn, is het cruciaal om ondersteund te worden door de ontwikkelende gemeenschap. Wat heb je immers aan de beste hardware als de beste games worden gemaakt voor andere platforms? Een onderzoek uitgevoerd door UBM, het bedrijf achter de jaarlijkse Game Developers Conference heeft in 2019 wijst duidelijk uit welke platformen samenwerken met de grote ontwikkelaars van games en hoe dit dan werkt.

De meest populaire videogame platformen van deze tijd
© Pixabay.com

Het meest populaire platform

Het is niet verwonderlijk dat de pc de voorloper blijft met betrekking tot ondersteuning voor ontwikkelaars. 66 procent van de huidige ontwikkelaars werkt momenteel aan een game die op pc’s zal worden uitgebracht. Bovendien beschouwen de meeste ontwikkelaars de pc’s als een van de meest interessante spel platforms. Het biedt immers de mogelijkheid om via platforms als Steam te worden verkocht, waar grote communities vervolgens mods en assets met elkaar kunnen delen. Hierdoor blijft een game langer in omloop en kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld nieuwe DLC’s of toevoegingen maken en verkopen.

De top 2 en 3 platformen

Het platform dat na de pc het meest populair is, is de PlayStation 4. Dit laatste model van Sony’s PlayStation is al jaren enorm gewild bij ontwikkelaars, omdat het een krachtige processor kent en daardoor hoge kwaliteit game kan renderen. Dit maak de Playstation dan ook gewild onder de vele gebruikers. 38 procent van de ontwikkelaars beschouwt Sony’s bestseller als een van de meest interessante platforms voor 2019 en werkt dan ook aan PlayStation-games. Van alle games, komt ongeveer 70 procent enkele jaren later ook uit op de PlayStation. De populaire nieuwe hybride console van Nintendo, de Switch, geniet ook dit jaar veel belangstelling van ontwikkelaars en verslaat zelfs de eerder genoemde PlayStation 4. Het systeem is onwijs snel populair geworden dankzij games als ‘Mario Kart 8’ en ‘ Animal Crossing, New Horizons’. De verwachting is echter dat deze console, vanwege zijn kleinere geïnstalleerde basis, vanaf 2021 al minder ontwikkelaars zal kunnen vinden.

De meest populaire videogame platformen van deze tij
© Pixabay.com

De traditionele platforms en de mobiele telefoon

Als we verder kijken dan “traditionele” platforms, zoals pc’s en consoles, worden mobiele apparaten steeds serieuzer genomen omdat ze volwaardige speelapparaten zijn. 38 procent van de ontwikkelaars werkt momenteel aan mobiele games en 33 procent beschouwt het als een van de meest ‘exciting’ platforms om in 2019 aan te werken. In het licht van de enorme geïnstalleerde basis en de relatief lage inspanning voor het maken van smartphone games, is het begrijpelijk dat ontwikkelaars probeer die kans te benutten. Daarbij hebben mensen hun telefoon altijd bij zich en zijn er genoeg momenten waarop zij even een spelletje kunnen spelen. Het creëren van mobiele games is dan ook een heel genre an sich geworden.
Het overweldigende succes van games als ‘Pokemon Go’ en ‘Minecraft Pocket’ zijn onweerlegbaar. Echter hoeven games lang niet altijd visueel volmaakt te zijn. Ook kleine games als het inmiddels verwijderde ‘ flappy bird’ zijn onwijs populair bij gebruikers.
De doelgroep lijkt zich volledig anders te gedragen rondom mobiele games dan om games op consoles of de pc.

Laat een reactie achter