Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Gamen en sporten, het lijken twee activiteiten die absoluut niet samen gaan. Toch zijn er een aantal games die beweging juist stimuleren. Van wandelen tot dansen en tennissen, er zit voor iedereen wel iets tussen. Hieronder geven we je zes tips voor de allerleukste bewegingsgames.

Bewegen tijdens het gamen het kan met deze games
© Pixabay.com

1. Beat Saber
Beat Saber is een spel op de Playstation waarbij opzwepende, elektronische muziek wordt gecombineerd met actieve beweging. Met in elke hand een Playstation Move-controller snijd je met een sabel door de beats die virtueel op je afkomen. Intussen zal je met je lichaam allerlei obstakels moeten ontduiken. Hoe langer je het volhoudt, hoe hoger het tempo wordt. Omdat je je hele lichaam gebruikt tijdens dit spel, is dit een flinke work-out!

2. Just Dance
Al ruim 10 jaar is Just Dance dé dansgame. Inmiddels zijn er veel verschillende versies uitgebracht, waardoor je uit een breed scala van nummers kunt kiezen. Van Cyndi Lauper’s ‘Girls Just Wanna Have Fun’ tot Ariana Grande’s ‘7 Rings’, met Just Dance wordt bewegen pas écht leuk. Beschik je niet over een Wii, Xbox, Play Station 4 of Nintendo Switch? Je kunt ook met je smartphone meedoen!

3. Wii Sports
Met Wii Sports kun je maar liefst vijf verschillende sportspelletjes doen. Zo kun je tennissen, bowlen, golfen, honkballen en boksen. Net als bij Just Dance maak je gebruik van een speciale afstandsbediening. Deze afstandsbediening volgt jouw bewegingen, die je vervolgens op je scherm ziet. Ook leuk: je kunt je eigen Mii-personage creëren en je vooruitgang volgen.

Bewegen tijdens het gamen het kan met deze game
© Pixabay.com

4. Pokémon Go
Een aantal jaar geleden was dit dé hype in de gamewereld. En niet alleen onder gamers was het spel populair, Pokémon GO werd wereldwijd ook onder niet-gamers een enorm succes. Spelers van het spel gaan in de echte wereld op zoek naar Pokémon. Deze kunnen ze vangen door naar de plek toe te gaan. Vervolgens trainen ze de Pokémon virtueel om verder in het spel te komen. Doordat er gebruik wordt gemaakt van gps, kun je overal ter wereld Pokémons vinden via de app. Veel mensen maken er echt een sport van om zoveel mogelijk Pokémons te vangen.

Inmiddels zijn er ook variaties op de game bedacht. Zo is er een Harry Potter versie gecreëerd: Wizards Unite. Tijdens deze game word je volledig ondergedompeld in de wonderlijke wereld van Harry Potter.

5. Ring Fit Adventure
Met deze game van Nintendo Switch houd je een soort ringvormige afstandsbediening vast. Terwijl je gaat joggen, fitnessen of jezelf aan yogaoefeningen onderwerpt, verzamel je muntjes en ga je de strijd aan met tegenstanders. Tevens kun je zelf een fitnesscircuit samenstellen.

6. Geocaching
Wellicht heb je weleens van geocaching gehoord, het spel werd namelijk al in 2000 voor het eerst gespeeld. De basis van het spel is dat er overal ter wereld bepaalde ‘schatten’ of caches verstopt liggen. Zowel personen als organisaties kunnen deze schatten verstoppen en de locatie hiervan op internet delen. De schatten kunnen uit veel verschillende dingen bestaan, zoals Tupperware, PVC buizen of oude schatkisten. Hierin vind je dan weer verschillende voorwerpen. Als je de cache hebt gevonden, dan mag je een voorwerp eruit halen. Hiervoor leg je dan een ander voorwerp terug.

Welke sport ga jij het eerste proberen? Of ontbreekt er een leuke game in dit rijtje? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter