Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 1

Spotify is het grootste muziekplatform van de wereld. Welk liedje je ook wilt beluisteren, zoek hem op op Spotify en je kunt hem beluisteren. Wereldwijd gezien de grootste verzameling van nummers en tegenwoordig zelfs ook podcasts. Je kunt Spotify op twee manieren gebruiken; de betaalde versie of de gratis versie. Maar wat zijn hier de verschillen tussen? Dat gaan we je uitleggen in dit stuk.

Spotify Free of Spotify Premium
© Pixabay.com

Spotify Free
Dit is de gratis versie van Spotify. Je hebt toegang tot miljoenen nummers die Spotify je te bieden heeft, echter zijn er een aantal beperkingen. Zo krijg je na een aantal liedjes reclame tussendoor. Dit onderbreekt natuurlijk wel je muziekervaring en de flow waar je op dat moment in zit. Na iedere een tot twee nummers wordt je kort onderbroken voor een aantal advertenties. Harstikke irritant natuurlijk. Daarnaast kun je niet zelf bepalen welk liedje je wilt luisteren van een afspeellijst. Je kunt dus alleen de Shuffle-modus aanzetten en niet random aantikken welk liedje je wilt luisteren. Afspeellijsten worden van boven naar onder afgespeeld en een nummer overslaan gebeurt pas na een reclameonderbreking. Je hebt een bepaald aantal ‘skips’ en wanneer deze op zijn, krijg je een advertentie waarna ze zijn aangevuld. Daarnaast is de kwaliteit van het geluid een stukje minder. De meeste mensen vinden dit helemaal niet zo’n ramp, maar het scheelt behoorlijk. Voor de kenners; de gratis variant geeft 96 kbps en Premium biedt al een kwaliteit van 320 kbps. Een behoorlijk verschil in geluidskwaliteit dus.
Tenslotte moet je bij deze gratis versie constant verbonden zijn met internet. Je kunt geen gebruik maken van de app wanneer je offline bent. Heel irritant als je wifiverbinding niet heel sterk is, of als je onderweg ook naar muziek wilt luisteren.

Spotify Free of Spotify Premiu
© Pixabay.com

Spotify Premium
De betaalde versie van Spotify kost €9,99 per maand (voor studenten slechts €4,99 als ze kunnen aantonen echt te studeren). Voor dit bedrag kun je non-stop luisteren naar alle nummers van Spotify, zónder irritante reclameonderbrekingen. Bovendien kun je ten alle tijde kiezen welk liedje je wilt afspelen. Afspeellijsten worden in principe van boven naar beneden afgespeeld, maar heb je even geen zin in een bepaald liedje, dan kun je deze heel eenvoudig overslaan. Hier zit geen limiet op en je kunt dus heel veel liedjes skippen als je dat wilt. Of je nu verbonden bent met het internet of juist niet; je kunt altijd blijven luisteren naar je favoriete nummer. Premium biedt je namelijk de mogelijkheid om ook naar Spotify te luisteren in de offline-modus. Onderweg of buitenshuis genieten van je lievelingsmuziek is dus geen enkel probleem.
Tenslotte heeft Premium nog een aantal extra’s. Zo krijg je toegang tot Spotify Connnect. Hiermee kun je Spotify verbinden met andere apparaten die het kunnen ontvangen. Denk aan speakers, tablets, laptops en andere mobiele telefoons. Bij het familie abonnement, Spotify Family, kun je met maar liefst 6 mensen van hetzelfde adres tegelijk op hetzelfde account naar muziek luisteren. Dit kost €14,99 per maand. Alle abonnementen zijn overigens maandelijks opzegbaar.

Conclusie
Welk abonnement je neemt is afhankelijk van je wensen. Indien je het niet zo erg vindt om onderbroken te worden door reclames en geen behoefte hebt aan het kiezen van nummers in een afspeellijst en altijd verbonden met internet bent, dan is de gratis versie al gewoon prima. Maar ben je veel onderweg en wil je de ultieme muziekervaring hebben, dan kun je beter voor Premium gaan. Ben je een student? Dan kun je genieten van maar liefst 50% korting, verder is het hele abonnement gelijk aan de Premiumversie. Wil je met meerdere mensen uit hetzelfde huishouden op één account naar muziek luisteren? Neem dan een Spotify Family, hiermee is het mogelijk om met meerderen tegelijk liedjes af te spelen.

1 reactie

  1. Ik vind de reclame wel niet zo leuk, maar als je iets gratis krijgt, moet je er iets voor over hebben. Wat ik wel raar vind, is dat ik alleen maar reclamespots krijg over Spotify Premium zelf, nauwelijks over andere producten. Waar zitten die adverteerders dan? De spots zelf zijn ook heel slecht gemaakt. De personen die ze inlezen, zouden eens dictieles mogen nemen. Meziek luisteren, de microven (ipv de microgolfoven), …

Laat een reactie achter