Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Muziek brengt sfeer in de badkamer. Niet alleen om lekker luid mee te zingen onder de douche, maar ook op momenten dat je ontspannen in de badkuip ligt, verzorgend voor de wastafel staat of in alle rust op het toilet zit. Dankzij slimme apparatuur is het nu een stuk makkelijker om je favoriete tunes in de badkamer te horen. De verbindingen zijn draadloos en de bediening gaat simpel via je smartphone, tablet of een speciaal paneel met aanraakscherm.

Slimme apparaten voor muziek in je badkamer
© Pixabay.com

Waterdichte bluetooth speaker

De meest eenvoudige manier voor muziek in de badkamer is een waterdichte bluetooth speaker. De speaker gebruik je in combinatie met je smartphone of tablet. Bluetooth technologie zorgt hierbij voor een draadloze verbinding. Waterdichte bluetooth speakers vind je in uiteenlopende vermogens, afmetingen en designs. Zelfs bij de goedkopere modellen is het geluid veel en veel beter dan dat van het mini speakertje van je telefoon.

Voor de badkamer kan je een bluetooth speaker kopen die je gewoon ergens kunt neerzetten of hangen. Er zijn ook modellen die met een zuignap of kliksysteem tegen de muur kunnen worden bevestigd. Het is wel belangrijk dat je de speaker met een eenvoudige handeling kan plaatsen en verwijderen, omdat de batterij van tijd tot tijd moet worden opgeladen. Bij de meeste modellen houdt de batterij voldoende energie om dagenlang muziek af te spelen in de badkamer.

Bluetooth badkamer muzieksysteem

Voor een hogere muziekkwaliteit en meer gebruiksgemak is een bluetooth muzieksysteem een fantastische optie voor je badkamer. Zo een systeem bestaat meestal uit een waterdicht basisstation met aanraakscherm en twee waterdichte bluetooth speakers. Het basisstation wordt normaal op een stopcontact aangesloten en levert stroom aan de speakers via de draadloze bluetooth verbinding. Je hoeft dus nooit batterijen op te laden. Er zijn muzieksystemen met speakers die in het plafond worden ingebouwd en systemen met speakers die vrijstaand tegen de muur worden bevestigd. De speakers zijn vaak voorzien van een ingebouwde versterker, zodat je ook in de badkamer van diepe bass en hoge treble tonen geniet.

Slimme apparaten voor muziek in je badkame
© Pixabay.com

Sommige badkamer muzieksystemen maken zelfstandig contact met het internet (via wifi), terwijl bij anderen er een link met je smartphone nodig is. Het aanraakscherm verschilt in grootte per model (van 5 inch tot wel 20 inch) en biedt vaak ook de mogelijkheid om video’s af te spelen en naar tv programma’s te kijken. Dit is heerlijk handig als je een ruime badkamer met wellness faciliteiten hebt.

Draadloze waterdichte plafondspeakers

Muziek kan natuurlijk ook vanuit de muziekinstallatie van je woning naar je badkamer komen. Dit kan tegenwoordig vrij simpel door een draadloze waterdichte speaker in het plafond in te bouwen. Geen probleem dus met kabels trekken van je muzieksysteem naar de speaker. Bluetooth technologie zorgt voor een uitstekende draadloze verbinding zonder interventie, zelfs als je badkamer niet op dezelfde verdieping als je woonkamer is. De wat geavanceerdere centrale muzieksystemen voor woningen zijn met een app op je smartphone vanuit elke ruimte te bedienen. Zo selecteer je in de badkamer het juiste volume en de nummers die bij je stemming passen.

Laat een reactie achter