Posted on: juli 10, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Wanneer je liever niet zelf continu naar goede muziek wilt zoeken, kan het handig zijn om muziek te luisteren via internet radiozenders. Online radiozenders zijn tegenwoordig erg in en het aanbod aan muziek en zenders is groot. Om je een beter beeld te geven van wat van aanbod er zowel online als op de radio zelf te beluisteren is, zijn er hier een aantal zenders uitgelicht.

Je luistert de hele dag radio met deze internetzenders
© Pixabay.com

De Kiosk Radio

Een erg bekende internet radiozender is de Kiosk Radio. Deze zender is opgericht in 2017 en is sinds dat moment niet meer weg te denken. De sets worden in een kleine kiosk opgenomen. De muziek van de Kiosk radio is te beluisteren tussen 1 uur ‘s middags en 10 uur ‘s avonds. Daarnaast is het ook mogelijk om hun livestream te volgen via Facebook. De soort muziek die ze draaien is voornamelijk eclectisch. Daarnaast zijn er ook erg veel andere genres die geregeld gedraaid worden.

Radio Campus

Sinds 1980 heeft Radio Campus de plek veroverd in Brussel. De Radio Campus beschikt over meer dan 50 verschillende programma’s. Hierdoor is er voor ieder wel een gepast programma. Naast dat de Radio Campus zicht richt op België, zijn ze ook de grens over gegaan. Zo richten ze zich ook op Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse gemeenschappen. De Radio Campus is dan ook een erg geliefde internet radiozender.

Radio Scorpio

Een bekende reclamevrije radiozender in België is de Radio Scorpio. Bij deze zender werken zo’n 140 studenten en vrijwilligers. Ze bieden veel verschillende soorten muziek aan. Radio Scorpio is op dit moment erg populair en zal het waarschijnlijk ook nog een lange tijd blijven.

Urgent.fm

Een bekende radiozender in Gent is Urgent.fm. Deze zender staat bekend om culturele en muzikale programma’s. Ze richten zich vooral op de Gentse muziek. Het bijzondere aan deze radiozender is dat hij opgericht is aan een universiteit. Ze zijn te beluisteren via het internet, de radio en treden geregeld op bij lokale evenementen.

Je luistert de hele dag radio met deze internetzender
© Pixabay.com

WAV Radio

Een bekende radiozender die gevestigd is in Antwerpen, is de WAV Radio. WAV staat voor variatie. Het aanbod aan muziek varieert dan ook enorm. Het bijzondere aan de WAV radio is dat je de shows overdag kunt bijwonen. Naast de muziek richt WAV zich ook op andere punten. Zo is de zender ook erg bekend bij festivals en evenementen. WAV Radio is tegenwoordig ook online te luisteren. Hierdoor kunnen fans de muziek altijd luisteren.

Radio Centraal

Radio Centraal bevindt zich in Antwerpen. De zender is tientallen jaren geleden opgericht. De zender staat bekend om haar onafhankelijkheid. Ook hier zul je dus weinig te maken krijgen met reclame. De zender is zowel via de radio als via het internet te beluisteren.

Online Radio is voor velen een oplossing

Het aanbod aan online radiozenders is enorm. Naast de zender die net benoemd zijn, zijn er nog veel meer zenders die hun muziek via het internet aanbieden. Voor iedereen is er dus wat wils. Daarnaast is het erg gemakkelijk om de muziek via het internet te streamen.

Laat een reactie achter