Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Het aanbod van smartphones wordt steeds groter. Hartstikke fijn, maar het maakt het wel lastig om een keuze te maken. Want waar begin je als je de keuze hebt uit duizenden toestellen? In dit artikel hebben we 7 tips voor je op een rij gezet om het perfecte toestel voor jou te vinden.

Waar let ik op bij de aankoop van een smartphone
© Pixabay.com

1: De prijs

Een van de eerste dingen die je bij het kopen van een smartphone in overweging moet nemen is de prijs. Smartphoneprijzen verschillen enorm. Ga je voor het nieuwste van het nieuwste, dan kan de prijs al makkelijk oplopen tot meer dan 1000 euro. Maar voor 100 euro heb je ook al een prima smartphone. Kies daarom eerst een prijs die bij jouw budget past.

2: Camera

Er zitten veel verschillen tussen de kwaliteit van smartphonecamera’s. Kies daarom de camerakwaliteit die bij jou past. Maak je graag foto’s en wil je je telefoon als je vaste camera gebruiken? Ga dan voor een hoger aantal megapixels. Als het maken van scherpe foto’s bij jou niet de prioriteit heeft dan is 10 megapixels voor jou genoeg

3: Schermgrootte

Hou jij van film kijken of ben je een echte gamer? Dan kan je het beste voor een telefoon gaan met een groot scherm en dunne randen. Een scherm van 7 centimeter breed en maximaal 16,5 centimeter lang is dan een goede keuze.

Het nadeel van zo’n grote telefoon is wel dat hij niet lekker in je hand ligt. Ook zal hij niet fijn zitten in je broekzak. Wil jij een telefoon die lekker in je hand ligt, ga dan voor een wat kleinere telefoon. 7 centimeter breed 14 cm lang is een mooi formaat.

4: Batterijduur

Ben jij vaak lange dagen van huis? Of gebruik jij je telefoon intensief? Dan is het belangrijk om een goede accu in je smartphone te hebben. Ga minimaal voor een 3500 mAh batterij. Als je je telefoon niet intensief gebruikt, dan is een 2800 mAh batterij voor jou genoeg.

Waar let ik op bij de aankoop van een smartphon
© Pixabay.com

5: Opslag

Wil je veel bestanden en apps downloaden? Dan heb je veel opslag nodig. Een smartphone met minimaal 64 GB opslag is dan zeker aan te raden.

Als je niet echt veel apps downloadt of bestanden bewaart dan is een 32 GB smartphone ook genoeg. Als je een wat oudere of budget telefoon koopt, dan is er vaak ook een ingang voor een SD kaart. Daarmee kan je het geheugen van je telefoon gemakkelijk uitbreiden.

6: Updates

Updates zijn cruciaal voor de levensduur en veiligheid van jouw smartphone.
De tijd dat jouw telefoon updates ontvangt verschilt per merk. Apple blijft over het algemeen hun telefoons voor een langere tijd ondersteunen. Maar Android stopt vaak al met updates 3 jaar nadat de telefoon is uitgekomen. Als je telefoon geen beveiligingsupdates meer krijgt, wordt je telefoon gevoeliger voor hackers en virussen.

7: Check de reviews

Om een miskoop te voorkomen is het belangrijk om ervaringen van andere te lezen. Op internet vind je gemakkelijk tientallen of zelfs honderden reviews. Bijvoorbeeld op online webshops of speciale reviewwebsites.

Laat een reactie achter