Posted on: april 22, 2021 Posted by: admin Reacties: 0

Ben je toe aan een nieuwe server? Dan sta je mogelijk op het punt om een nieuwe server te kopen. Het loont in sommige gevallen echter ook om een server te huren. Het grote verschil hiertussen leggen we hier uit.

Koop of huur een nieuwe server de verschillen
© Pixabay.com

Server huren

Een server is voor veel bedrijven een zeer essentieel onderdeel van de organisatie. Zodra deze het, om wat voor reden dan ook, onverwacht begeeft, wil je natuurlijk zo snel mogelijk een oplossing hebben om weer aan de slag te kunnen. Vanuit gewoonte ben je wellicht geneigd om een nieuwe server te kopen, maar tegenwoordig zijn er ook tal van andere oplossingen. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan een server huren gedacht? 

Verhuur: een goede oplossing

Welke mogelijkheden heb je bijvoorbeeld bij een IT-calamiteit of wat moet je doen als er tijdelijk extra servercapaciteit nodig is? Bij bedrijven zoals IRENT liggen er enorme voorraden aan nieuwe servers die zij verhuren. Hierdoor kan een bedrijf als IRENT bij een escalatie gelijk een oplossing bieden. Deze sluit dan uiteraard geheel aan bij jouw specifieke IT-omgeving. 

Binnen 24 uur weer werkzaam

Bij calamiteiten is het dus een goede zet om over te gaan op het huren van een server. Een heel groot voordeel is dat het huren van een server vaak erg snel geregeld is. Zo zorgt de aankoop van een nieuwe server in veel gevallen voor lange wachttijden. Voordat de server naar wens geïnstalleerd is, ben je misschien wel dagen verder. Bij de verhuur liggen alle spullen altijd op voorraad en beloven veel bedrijven dat zij binnen 24 uur met een passende oplossing komen. Na één nachtje slapen doet alles het dus (weer)!

Koop of huur een nieuwe server de verschille
© Pixabay.com

Niet enkel bij calamiteiten

Er hoeft zich overigens niet altijd een calamiteit voor te doen om een nieuwe server nodig te hebben. Een server huur je bijvoorbeeld ook als je slechts voor een korte periode op zoek bent naar een extra server. Staat er bijvoorbeeld binnenkort een belangrijk project op de planning en ben je daarom op zoek naar een tijdelijke oplossing met meer serverruimte? Kies dan voor de op maat gemaakte serverconfiguratie voor zo lang of kort als nodig is.

Investeer in een demo

Als laatste is het ook het overwegen waard om tijdelijk een server te huren voordat je overgaat tot de aankoop van een nieuw systeem. Mocht je de IT-omgeving willen vervangen, dan ben je je wellicht al aan het oriënteren op een nieuw systeem. Hoogstwaarschijnlijk heb jij alle voordelen al op een rijtje gezet, maar mist het aan praktijkervaring. Met een demo kom je er in de praktijk achter of het systeem ook daadwerkelijk bij jouw bedrijf past. Dat is natuurlijk wel zo handig vlak voor een grote investering! 

Kijk in veel gevallen dus ook eens naar de huur van een server. Kies dan voor de op maat gemaakte serverconfiguratie en bepaal zelf voor hoelang je gebruik wilt maken van de service.

Laat een reactie achter