Posted on: juli 9, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Een laptop was voorheen een eenvoudige en handzame versie van een pc. Tegenwoordig worden laptops gemaakt voor veel verschillende doeleinden zoals gamen en foto- en videobewerking. Ook voor de zakelijke markt worden speciale laptops ontwikkeld. Ze zullen op het oog niet veel verschillen dan een reguliere laptop, maar als gebruiker heb je toch bepaalde eisen die het gebruik makkelijker maken. Of je nu op kantoor werkt of in de bouwsector, een laptop is tegenwoordig een onmisbaar hulpmiddel tijdens het werk.

Waaraan moet een zakelijke laptop voldoen
© Pixabay.com

Waaraan moet een zakelijke laptop voldoen?

Voordat je een laptop aanschaft voor je werk, is het handig om te weten aan welke eisen deze moet voldoen. Dit zijn de eisen die je aan een zakelijke laptop kunt stellen:
• Makkelijk toe te voegen aan een bepaald domein
• Eenvoudig om te upgraden
• De garantie moet uit te breiden zijn
• Data wordt goed beschermd
• De laptop kan tegen een stootje
• Zakelijke korting
• Laptop is inclusief Windows Pro

Windows Pro voordelen

Met Windows Pro kun je alle apparaten bij een bedrijf koppelen aan het zakelijke domein van dat bedrijf. Op dit domein heb je toegang tot bijvoorbeeld de printer. De beheerder voert regelmatig software updates uit.

Windows Pro is voorzien van remote desktop. Hiermee maak je vanuit je eigen huis verbinding met de pc op het kantoor.

Bestanden die je opslaat worden door Windows Pro versleuteld middels encryptie. Zodoende zijn ze niet in te lezen door mensen die daarvoor niet bevoegd zijn.

Voordeel van veel aansluitmogelijkheden

De ontwikkelingen op technologisch gebied gaan razendsnel. Nieuwe laptops worden voorzien van de nieuwste snufjes waaronder aansluitingen. Het kan zo zijn dat het bedrijf waar jij werkt niet over deze nieuwe stekkers of aansluitingen beschikt. Een laptop die geschikt is voor zakelijk gebruik beschikt over nieuwe, maar ook oudere aansluitingen zoals bijvoorbeeld VGA.

Wat verder belangrijk is op gebied van aansluitingen is om na te gaan of de laptop op een bepaald docking station moet passen. Ten eerste kunnen niet alle zakelijke laptops dat, bovendien bestaan er verschillende soorten docking stations.

Waaraan moet een zakelijke laptop voldoe
© Pixabay.com

Nooit zonder laptop

Een laptop blijft een apparaat, ook de zakelijke variant. Apparaten kunnen stukgaan, wat niet handig is als je deze nodig hebt voor je werk. De garantie van een zakelijke laptop is meestal uit te breiden zodoende dat een monteur de volgende werkdag langskomt. Is de laptop niet te maken dan ontvang je een tijdelijk vervangend exemplaar.

Bescherm je bestanden

Een zakelijke laptop voorzien van een zogenaamde TPM chip zorgt ervoor dat de bestanden niet leesbaar zijn voor anderen. Denk dan aan diefstal van je laptop of harde schijf, of als iemand digitaal inbreekt.

Inloggen met je vinger

De vingerafdruk van iedereen is uniek. Dat zorgt voor een uniek en veilig wachtwoord die je bovendien niet hoeft te onthouden. Leg simpelweg je vinger op de inlogknop en klaar.

Veelvuldig gebruik

Een zakelijke laptop wordt veel gebruikt, dus moet deze tegen een stootje kunnen. Soms valt de laptop uit je tas of krijgt het een tik tijdens de vergadering. Bovendien zijn de toetsenborden van veel zakelijke laptops bestand tegen het morsen van een kop koffie.

Robuust

Niet alleen op kantoor worden zakelijke laptops gebruikt. Ook mensen in bijvoorbeeld de bouw of het vervoer werken met laptops. Deze dienen nog beter tegen een stootje te kunnen. Er zijn zakelijke laptops op de markt die extreme proeven hebben doorstaan. Deze laptops worden militair getest en kunnen heel goed gebruikt worden op buitenlocaties.

Laat een reactie achter