Posted on: juli 7, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Online gamen: het is tegenwoordigwoordig een wel erg populaire vorm van entertainment, en dat is ook niet verwonderlijk. Online games zijn interactief, verkrijgbaar voor iedereen met een internetverbinding en daarbij natuurlijk ook gewoon heel leuk!

FAQ over online gamen
© Pixabay.com

Toch zijn er veel mensen die in verband met online gamen vragen hebben. Hieronder vind je een overzicht van enkele FAQ’s (Frequently Asked Questions), zodat je voor jezelf al heel wat van die vragen kunt beantwoorden!

5 belangrijke FAQ’s over online gamen

1. Wat is de kostprijs van een online game?

De prijs die je voor een online game betaalt hangt van het type spel. Zo bestaan er games waarvoor je maandelijks een bedrag moet betalen, maar vaak wordt er ook een eenmalige prijs voor gevraagd. Bepaalde spellen bieden een versie aan die gratis is, maar waarbij je dan wel beperkt bent qua mogelijkheden. Voor de volledige versie moet je doorgaans wel betalen. Het spreekt ten slotte voor zich dat games die meer kosten, ook veel meer mogelijkheden zullen bieden!

2. Wat is het verschil tussen online games en gewone games?

Zoals de naam zelf zegt, heb je voor online games een goede internetverbinding nodig. Het kan hierbij gaan om een spel dat je op je eigen computer speelt door middel van een programma, maar bepaalde spellen kunnen ook gewoon op de browser zelf gespeeld worden. Deze laatste zijn doorgaans ook gratis of erg goedkoop en vragen een niet al te snelle internetverbinding. Bij online games is er vaak ook de mogelijkheid om interactief te spelen met andere spelers (dan spreken we van MMO of Massive Multiplayer Online games).

FAQ over online game
© Pixabay.com

3. Welke soorten online games zijn er zoal?

Het aanbod aan verschillende types online games is zo goed als oneindig. Heel wat spellen kunnen onder Adventure, Fantasy en Actie geplaatst worden (zoals de Counter Strike online games en bijvoorbeeld World of Warcraft), maar er zijn ook heel wat andere mogelijkheden: van eenvoudige denkspelletjes online tot online games waar wereldwijd miljoenen spelers op zitten, de opties zijn zo goed als oneindig.

4. Waar kan ik de beste online games kopen?

Als je op zoek bent naar goede online games, dan spreekt het voor zich dat je op het internet begint. Veel eenvoudige en goedkope of gratis spelletjes kan je gewoon vinden als je op een zoekmachine zoekt. Voor kwalitatieve, populaire online games kan je dan weer op specifieke websites terecht. Vaak moet er gebruik worden gemaakt van een soort programma waarmee je verscheidene online games kunt downloaden (zoals Steam). In andere gevallen moet je het spel dat je online op de website kopen en downloaden, voor je het kan spelen. Ten slotte kan je ook games in hardware disk kopen, in winkels als Game Mania. Genoeg mogelijkheden dus!

5. Kan ik bij online games met andere mensen spelen?

Bij bepaalde online games is het mogelijk om met andere mensen samen te werken of te chatten, zoals bijvoorbeeld World of Warcraft, Fortnite, enzovoort. Hierbij staat het interactief spelen met ander spelers over de hele wereld centraal. Andere games hebben die optie dan weer niet. Het hangt dus vooral af van je voorkeur en ook de kwaliteit van je internetverbinding en computer: interactieve games vragen doorgaans meer CPU (verwerkingscapaciteit) en een sneller internet. Houdt daar dus rekening mee als je op zoek gaat naar een online game!

Laat een reactie achter