Posted on: november 26, 2020 Posted by: admin Reacties: 0

Staat jouw ICT-bedrijf te springen voor iemand die expertise heeft op het gebied van het ontwikkelen van websites, software en applicaties, dan kan een developer inhuren de uitkomst zijn. Deze houdt zich bezig met het maken van software en onderhoudt dit, net als applicaties. Er zijn diverse soorten developers om in te huren met ieder hun eigen expertise op het gebied van ICT, hierbij denkend aan een front-end en back-end developer of één die zich richt op het ontwikkelen van apps en een allround developer op het gebied van softwareontwikkeling (full stack developer).

Dan huur je toch gewoon een developer in!
© Pixabay.com

Front-end developer
Heb je een developer nodig die expertise heeft in de technische aspecten omtrent het ontwikkelen van de voorkant van een website of applicatie, dan is dit type developer een goede keuze. Hij zorgt voor de verbinding tussen ontwerpers en programmeurs die technische codes ontwikkelen. Het type developer is gespecialiseerd in het programmeren van applicatie, opmaaktaal (HTML) en scripttalen.

Back-end developer
Ben je op zoek naar iemand die zich bezighoudt met het maken van een website, applicatie of een programma, dan ben je bij dit type developer op het juiste adres. Hij heeft expertise op het gebied van programmeertaal en/of het programmeren van applicaties..

De app ontwikkelaar
Houdt jouw bedrijf zich bezig met het ontwikkelen van apps, dan is de keuze snel gemaakt om voor de app developer te gaan. Deze houdt zich bezig met het ontwerp, de ontwikkeling en de implementatie van diverse apps die gemaakt worden voor computers, tablets en mobiele telefoontoestellen. Vaak gaat het hierbij om spelletjes, nieuwsitems en navigatie-toepassing op de apparatuur.

Dan huur je toch gewoon een developer in
© Pixabay.com

De full stack developer
Deze developer heeft vaak expertise op het gebied van softwareontwikkeling en kan een begeleidende en controlerende rol hebben binnen het bedrijf. Doordat het hierbij gaat om een allround ontwikkelaar, heeft hij de expertise in huis om zowel als front-end en back-end developer te fungeren en beheerst hij normaliter de gangbare programmeertalen.

Functie
Als bedrijf is het belangrijk om goed na te gaan wat voor expertise in huis gehaald moet worden om de doelen te bereiken die nodig zijn. Gekeken moet worden naar het type developer dat ingehuurd kan worden. Weet dat er diverse expertises en verschillende specialisaties bestaan. Freelancers kun je ook als software developer inhuren. Informeer je hierover voldoende en laat je adviseren bij je keuze.

Voordelen van het inhuren van een developer
Het inhuren van een developer heeft diverse voordelen. Zo kun je op korte termijn een specialist inhuren die voldoet aan jouw eisen en wensen. Omdat je een expert in huis haalt, hoef je niet te investeren in kosten voor opleiding of training en ben je verzekerd van iemand die de juiste kennis in huis heeft om te doen wat nodig is voor jouw bedrijf. Ook blijft de developer bij jou in dienst voor zolang het project duurt dat jullie zijn aangegaan in het contract. De developer werkt dan uitsluitend voor jou en kan hier zijn aandacht ook exclusief op richten.

Laat een reactie achter