Posted on: maart 11, 2021 Posted by: admin Reacties: 0

Telefoonhoesjes zie je in allerlei soorten en maten voorbij komen. Ze dienen allereerst natuurlijk vooral om je smartphone te beschermen, maar door allerlei designs worden ze ook vaak gebruikt als extra toevoeging aan het uiterlijk van de telefoon.

Het hoesje is net zo belangrijk als de telefoon
© Deindesign.be

Wat zijn smartphonehoesjes precies?

Smartphonehoesjes zijn simpelweg dunne hoesjes voor smartphones, die je eromheen doet ter bescherming. Je hebt deze dus in allerlei soorten en maten, in zowel doorzichtige als ondoorzichtige varianten. Het voordeel van een doorzichtige variant is natuurlijk het feit dat je bescherming hebt zonder dat het uiterlijk van de telefoon drastisch verandert. Het voordeel van een ondoorzichtige variant is dat je het uiterlijk van je telefoon naar eigen smaak kunt aanpassen. Je hebt ze namelijk met allerlei symbolen, teksten en andere leuke versieringen.
Het belangrijkste is natuurlijk wel een goede bescherming. Kijk daarom altijd ook even naar de schokwerende werking. Wanneer je jouw telefoon laat vallen met zo’n hoesje eromheen zal deze er vrijwel altijd zonder kleerscheuren vanaf komen, en dat is natuurlijk wel zo fijn. Val en stootschade voorkomen is het belangrijkste doel van smartphonehoesjes. De meeste telefoonhoesjes werken verder op dezelfde manier.

Welk hoesje is voor mij het beste?

Het gaat dus om maximale bescherming, maar aangezien het grootste deel van de hoesjes dit kan bieden moet je toch nog wat beter kijken welke het beste bij je past. Je hebt hoesjes in veel verschillende maten en diktes, en dat speelt een belangrijke rol bij de uiteindelijke keuze. Een book is bijvoorbeeld vrij groot, maar heeft wel vaak een pasjeshouder en een sluiting om de telefoon helemaal af te sluiten. Een full body cover daarentegen is vaak veel kleiner van stuk. Je hebt ook nog een back cover, die zoals de naam al doet vermoeden alleen de achterkant beschermt. Een bumper case beschermt dan weer net wat meer, die neemt de zijkant namelijk ook mee. Wel is deze veel dikker aan de achterkant, zodat deze beter beschermd is. Het materiaal waar deze van gemaakt zijn speelt natuurlijk ook nog een rol.

Het hoesje is net zo belangrijk als de telefoo
© Deindesign.be

Waarom zou je wel of geen hoesje gebruiken?

Ongeveer 20 procent van de mensen met een smartphone laat deze regelmatig vallen, zo is uit onderzoek gebleken. Hoewel de telefoon het bij een val meestal niet begeeft, kunnen er wel stukjes van de telefoon afspringen, kunnen er barsten ontstaan of kan het scherm breken. Dit is niet handig en ziet er zeker niet mooi uit. Daarom is een hoesje om je smartphone een goed idee. Omdat er zoveel verschillende opties zijn zit er voor jou ook altijd wel een geschikte variant tussen.

Zijn er hoesjes voor elk merk?

Om de telefoon daadwerkelijk goed te beschermen moet je natuurlijk wel een hoesje hebben dat voor het specifieke merk en model geschikt is. Voor vrijwel alle merken zijn er echter smartphonehoesjes op de markt. Veel merken hebben zelf hoesjes gemaakt, en voor bijna elk merk zijn er van andere merken hoesjes. Welke telefoon je dus ook hebt, er zijn altijd hoesjes te krijgen.

Laat een reactie achter