Posted on: maart 22, 2021 Posted by: admin Reacties: 0

Een nieuwe wagen kopen is altijd een dure aangelegenheid. In de meeste gevallen komt het ook nog eens op een slecht moment. Een lening aangaan om een wagen te kunnen betalen, is soms ook niet de ideale optie. Gelukkig zijn er ook nog andere mogelijkheden waardoor een nieuwe wagen aankopen net iets haalbaarder is.

© Pixabay.com

Kies voor een stockwagen

Een stockwagen heeft heel wat voordelen en is zeker de moeite waard om er eens over na te denken. Een van de voordelen is dat een stockwagen altijd meteen beschikbaar is. Ideaal wanneer je snel een nieuwe wagen nodig hebt. Daarnaast hebben ze geen kilometers op de teller, maar zijn ze toch goedkoper dan volledig nieuwe wagens. Meestal komt dit omdat de dealer van de wagens af wil om nieuwe wagens te kunnen plaatsen in de toonzaal.

Dit zorgt er ook voor dat je vaak nog wat kan onderhandelen over de prijs. De waarde van een wagen daalt ook sterk vanaf het tweede levensjaar. Het is met andere woorden de perfecte manier om een extra korting te verkrijgen.

Een ander voordeel is dat er tegenwoordig ook een ruim aanbod aan stockwagens is. De stock Volkswagen is hier maar een voorbeeld van. Afhankelijk van de dealer waar je naartoe gaat, heb je verschillende merken ter beschikking. Naast Volkswagen stockwagens heb je bijvoorbeeld ook nog de keuze uit Renault of Skoda.

© Pixabay.com

Tweedehandswagen als andere optie

De meest gekozen optie is natuurlijk een tweedehandswagen. Ook wel omdat stockwagens misschien iets minder gekend zijn bij het grote publiek. Een tweedehandswagen is vaak nog iets goedkoper dan een stockwagen, maar het verschil is dat er wel al mee gereden is. Een tweedehandswagen is een wagen die echt wisselt van gebruiker en waar meestal al redelijk wat kilometers op de teller staan.

Daarnaast hebben tweedehandswagens vaak al heel wat gebruikssporen aan binnen- en buitenkant. Het wordt dan ook aangeraden om een tweedehandswagen aan te kopen via een dealer en niet via een particulier. Bij een dealer heb je vaak nog een tot twee jaar garantie.

Het gamma van tweedehandswagens is nog groter dan die van stockwagens. Van elk merk en elk type wagen vind je wel ergens een gebruikte versie. Van Audi q7 tweedehands tot BMW en Mercedes. Afhankelijk van je budget kan je ook al een eerste selectie maken. Heb je een iets groter budget? Dan kan je misschien opteren voor een Audi q7 tweedehands. Bij een kleiner budget kan je best kijken naar de iets goedkopere merken zoals Renault of Seat.

Als je geen volledig nieuwe auto kan betalen, zijn er dus heel wat andere opties die ervoor zorgen dat je toch een auto kan kopen.

Laat een reactie achter