Posted on: juni 24, 2022 Posted by: admin Reacties: 0

Een computer of laptop is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze levens. Zowel in onze vrije tijd als op kantoor kunnen we gewoonweg niet meer zonder. Het internet hebben we bijna constant nodig, maar er zijn ook heel wat andere programma’s die nuttig zijn om te installeren op je pc. In dit artikel geven we je enkele interessante programma’s mee.

© Pixabay.com

De juiste software

Gebruik jij je computer veel voor je job? Dan is er vast een intern systeem waarmee je makkelijk aan documenten kan of waarmee je communiceert met collega’s. Een ERP systeem zorgt ervoor dat data van alle afdelingen op één centrale plaats worden verzameld. Heb jij een document nodig van de boekhouding, dan hoef je dat niet langer aan je collega te vragen, maar je kan het makkelijk zelf oproepen. De voordelen van ERP systemen: hogere efficiëntie, gestroomlijndere processen en een snel en algemeen overzicht van de bedrijfsactiviteiten. 

Microsoft Office

Microsoft Office is wellicht het bekendste pakket met kantoorsoftware. Het is intussen onmisbaar. In Microsoft Word typ je notities, maak je bedrijfsverslagen of creëer je een catalogus. Microsoft PowerPoint is dan weer geschikt voor overzichtelijke presentaties en in Microsoft Excel houd je administratieve zaken bij en alles wat met cijfertjes te maken heeft. In Microsoft vind je ook Outlook, een handig mailprogramma. Vooral Windows-gebruikers vinden dit programma gebruiksvriendelijk. Heb je een MacBook, dan kan je het mailprogramma van Apple gebruiken. Spark is ook een nuttige app om je mails bij te houden én het synchroniseert met je agenda. 

© Pixabay.com

Delen met collega’s

Tijdens de werkuren deel je wel eens iets met collega’s. Documenten mail je door – of via het centrale ERP systeem staan ze op één plaats – of je deelt andere informatie met elkaar. Ook accounts op bepaalde websites moeten soms gedeeld worden, maar wellicht ben je niet zo happig om je wachtwoord door te geven. Een extensie als LastPass lost dit probleem op. Je kan de toegang tot een website, en zo ook de gebruikersnaam en het wachtwoord, met je collega delen zonder dat die collega in kwestie je wachtwoord kent. Wil je informatie met elkaar delen, dan kan je bellen, mailen of iets face to face zeggen. Face to face lukt als iedereen op kantoor is, maar is moeilijk voor wie thuis werkt. Mailen of bellen kost dan al gauw (te) veel moeite. De oplossing is een chatfunctie, te vergelijken met Whatsapp of Messenger zoals je in je privéleven gebruikt. Via Workplace Chat – onderdeel van Facebook – kan je snel een berichtje sturen naar een collega en het kost je helemaal geen moeite.

Laat een reactie achter