loading

Burn-out voor Beginners - Arnout Van Den Bossche (Comedyshows.be)

Datum : zaterdag 20 januari 2018 - 20:15

Locatie : CC Ieper - Stadsschouwburg

Arnout_PromobeeldBVB.jpg


Arnout Van den Bossche.
Van ingenieur tot Senior Executive Comedian Als je Arnout Van den Bossche tegenkomt op straat zou je nooit vermoeden dat hij comedian is: eenvoudig kostuum met gekleurde das, zakelijk brilletje en kort gewiekt kapsel.
Je zou wedden dat hij onderweg is naar zijn werk, ergens in een groot betonnen gebouw. Je zou hem vooral niét opmerken.

Jarenlang was hij ook die man. Een ingenieur die werkte voor Siemens, Bosch, Altran en Proximus/Belgacom. Hij reeg de onuitspreekbare functies aan elkaar: purchase analist, Fertigung Techniker, project engineer, business consultant, senior bid manager,... Maar deze man won in 2009 Humo's Comedy Cup. En toen werd hij fulltime comedian. Hij maakte de succesvolle zaalshow "De Relatiefluisteraar", waarmee hij heel Vlaanderen en Nederland afschuimde. Deze voorstelling is ook integraal uitgezonden op één (vrt). Na meer dan vijf jaar promoveerde hij zich volgens de regels van het management tot Senior Executive Comedian.

Iedereen een burn-out
Voor zijn nieuwe show Burn-out voor Beginners haalt hij inspiratie uit zijn vorige leven: het bedrijfsleven. De absurditeit van ellenlange mailconversaties terwijl je collega gewoon naast je zit, procedures die worden opgestart wanneer een printer de geest geeft en het haantjesgedrag van de managers... Arnout zag hoe werknemers zich door deze schijnbaar kleine elementen lieten zot maken en zelfs in een burn-out belandden. Het lijkt wel een trending topic, die burn-out. De media berichten regelmatig over de slachtoffers: artsen, cipiers, ambtenaren,... elke beroepssector lijkt er vatbaar voor. De bekende Vlamingen die uit de kast kwamen met de boodschap dat ze een burnout hebben gehad zijn talrijk: Eva Daeleman,
Erika Vanthielen, Sam De Bruyn, Gert Verhulst,... Niet toevallig heeft Nic Balthasar net een film uit die het thema aankaart: "Everybody Happy". Daarin zien we een populaire maar opgebrande standupcomedian die wanhopig uit zijn trechter probeert te kruipen om toch maar niet finaal te crashen.

Arnout: "Zelf op de rand van een burn-out gestaan"
Ook Arnout heeft twee jaar geleden de slag van de hamer gekregen. De tol van het vele toeren werd hem te veel en hij stond zelf aan de rand van een burn-out. Wat hij zelf jarenlang heeft zien gebeuren rondom hem op kantoor, overkwam hem nu zélf. Hij wilde volledig stoppen met comedy. Hij kreeg zich niet meer opgeladen om weer uren alleen onderweg te zijn.
Na een periode van rust begon hij onderzoek te doen over de thema's werken en burn-out.
Hij kwam zichzelf meermaals tegen en begon in te zien hoe het zo ver was kunnen komen. Langzaamaan kwam de mentale klik en klauterde hij uit zijn eigen trechter. En toen is er iets constructief uit gekomen: zijn theatershow Burn-out voor Beginners.

Arnout: "Humor als remedie"
Arnout weet ondertussen dat humor en een dosis zelfrelativering op het werk noodzakelijk is. Een mens moet kunnen lachen met de kafkaiaanse toestanden of hij gaat er onderdoor.
Hij heeft ondertussen al veel try-outs gespeeld met zijn nieuwe voorstelling en merkt aan de talrijke positieve reacties dat hij een gevoelige snaar heeft geraakt. Mensen komen spontaan hun tragikomische werkverhalen met hem delen en samen kunnen ze er om lachen. Arnout heeft een tweede adem gevonden en is weer klaar voor een nieuwe tournee. Maar deze keer zal hij zich behoeden voor een nieuwe burn-out. Want dat zou te ironisch zijn, zelfs voor Arnout.

TariefPrijs
Normaal tarief€ 12,00