loading

Het geslacht Borgia – Tutti, de marathon - Toneelgroep Nunc

Datum : zondag 28 februari 2016 - 11:00

Locatie : CC Ieper - Het Perron

Foto © Bram Vandeveire

Wat begon in 2007 met onderzoek in de geheime archieven van het Vaticaan eindigt met deze marathon-voorstelling. Niet zomaar de reprise van deel I en II aangevuld met deel III maar een fundamentele her-vertelling. We willen meer doen dan de eerdere delen na elkaar spelen. We willen een unieke gebeurtenis maken die het publiek onderdompelt in het Borgialand. Daarom gaan we voor deze voorstelling in zee met de bejubelde Belgische rockband Steak Number Eight die muziek componeert en mee op de vloer staat.

Het verhaal begint als Rodrigo Borgia door truc en spel het conclaaf wint en zichzelf als Alexander VI mag kronen op de heilige stoel. Van dan af begint de strijd om te overleven als paus, vader, minnaar en zoon van God. Dat deze strijd gepaard gaat met de nodige handigheid, winst en verlies en gevaarlijk opportunisme is voor Rodrigo Borgia een noodzakelijk kwaad.
We ontmoeten de vrouw van de paus en zijn kinderen, maken mee hoe ze elkaar afmaken en meer willen dan ze hebben. De strijd van de Borgia tegen de buitenwereld wordt steeds meer een strijd van de Borgia tegen de Borgia. Een familie zo gefocust op het krijgen van meer dat ze uit het oog verliezen dat ze alles kwijt raken.
We kiezen ervoor om een losbandige familie te laten zien die zich vermomt achter een masker van feest en vrolijkheid. Een masker dat steeds meer triestigheid moet verbergen. Op het einde vallen de maskers onherroepelijk af en moet de familie Borgia zichzelf in het gezicht kijken. En wat ze zien, is lelijk.
Samen met de spelers en Steak Number Eight maakt Benjamin Van Tourhout deze marathon. Een unieke creatie die de symbiose is van zeven jaar onderzoek en voorstellingen.

“Vijf uur lang verleidt de Gentse toneelgroep Nunc zijn publiek in de zwijnse wereld rond paus Rodrigo Borgia. … Het geslacht Borgia is dan ook een vlot gespeelde pingpongmatch. Ritme en puntigheid primeren, en met zo‘n groep acteurs levert dat vanzelf een bonte dynamiek. … Vitaliteit plus smeuïgheid: Het geslacht Borgia biedt heerlijk toneel.” – Wouter Hillaert, De Standaard

Tekst en regie: Benjamin Van Tourhout
Spel: Dries Vanhegen, Hans De Munter, Leen Roels, Leen De Veirman, Bert Dobbelaere, Simon D‘Huyvetter, Laurens Aneca, Eve Van Avermaet en Lies Vandeburie
Compositie: Jan Van Outryve en Brent Vanneste - Steak Number Eight
Live-muziek: Brent Vanneste en Joris Cassier
Scenografie: Viola Vandomme
Productie: Toneelgroep NUNC i.s.m. NTGent
Foto © Bram Vandeveire

www.toneelgroepnunc.be

TariefPrijs
Niet-Leden€ 35,00
Leden€ 30,00
55+€ 30,00
Studerende JOC-leden€ 28,00