loading

Hommage aan Paco De Lucía - The Guitar Hero

Datum : zaterdag 25 februari 2017 - 20:15

Locatie : CC Ieper - Het Perron

170226 The Guitar Hero - Hommage aan Paco de Lucia - promobeeld2 - copyright Nathalie Marissel.jpg

Niemand heeft ooit méér betekend voor Flamenco dan Francisco Sanchez Gomez, wereldwijd bekend als Paco De Lucía. Met deze voorstelling brengt het kruim van de Belgische flamenco scene een eerbetoon aan een bijzonder muzikant en componist.

De regie is in handen van Dick Van Der Harst die op zijn eigenwijze manier het repertoire van Paco de Lucía met eerbied maar ook genoeg vernieuwing zal benaderen.Onder zijn leiding wordt deze hommage niet louter een gitaarconcert, maar een uiterst gevarieerde, eigenzinnige en uitgebalanceerde voorstelling waarin alle elementen van de flamenco aan bod komen.

Ook de verschillende fases uit het leven van de grootmeester passeren de revue: van het prille, harde zwoegen in Algeciras, over de periode aan de zijde van Camaron de la Isla, zijn internationale doorbraak tot zijn geslaagde missie als vernieuwer van het genre.

Sinds Paco De Lucía is de flamenco onmiskenbaar veranderd en een kunstvorm geworden met internationale weerklank en volgelingen.

zang: Alicia Carrasco & Carmen Fernandez | dans: Ana Llanes & Federico Ordoñez | gitaar: Myrddin & Alexander Gavilan | banjo, regie: Dick Van der Harst |percussie: Ruven Ruppik | fluit: Nathan Daems |woord: Koen De Cauter

Foto © Nathalie Marissel

logo_vrijetijdspas.jpg

TariefPrijs
Niet-Leden€ 20,00
Leden€ 18,00
55+€ 18,00
< 18, studenten < 26€ 16,00