loading

Steiger (Jazzreeks) -

Datum : donderdag 30 november 2017 - 20:15

Locatie : Bib Ieper

171130 Steiger - promobeeld - geen copyright kopiëren.jpg

Het jazztrio Steiger is het zoveelste bewijs dat de jonge Gentse jazzscene veel in zijn mars heeft. Drie muzikanten met een eigenzinnige liefde voor muziek treden in gesprek via zelfgeschreven composities en vrije improvisaties. Evenwaardig staan ze naast elkaar en trekken ze de luisteraar mee in hun speelse en filosofische ontdekkingstochten doorheen jazz, rock, improvisatie, elektronische en klassieke muziek.
Steiger is een pianotrio, maar niet in de klassieke zin van het woord. Voor hun debuutalbum schreven ze nieuwe composities die hun veelzijdige stijl bevestigen, gaande van rockgetinte tot minimalistische repetitieve nummers.
Hun eerste full album kwam uit in het voorjaar van 2017 op El Negocito Records.

piano: Gilles Vandecaveye
bas: Kobe Boon
drums: Simon Raman


“Pianist Gilles Vandecaveye, bassist Kobe Boon en drummer Simon Raman illustreren met dit debuut het blijvend bestaansrecht van het klassieke pianotrio anno 2016. Tenminste als jazzinventiviteit gekoppeld mag worden aan een rock-n-roll vibe”. Rif Raf musiczine, 2016
“Steiger kan je gerust beschouwen als een van de beloftevolle bands van dit land”.
Dirk Roels Jazzmozaïek, Mei 2016

De Morgen: **** Steiger levert met 'And Above All' gewaagd debuut af!


De Standaard: *** Een veelbelovend wat ongelijk eerste album.

***************************************

In samenwerking met Jazzlab Series en de Bibliotheek Ieper, presenteert Het Perron het komende seizoen drie avonden met nieuwe en gevestigde Belgische jazzgroepen en muzikanten. We starten in november met het jonge Gentse jazztrio Steiger. In maart brengen 3Men in a BoaT een mix van musette, Afrikaanse grooves, kamermuziek en lyrische jazz. Als afsluiter duiken we in het universum van Raymond Scott, componist van maffe deuntjes die honderden tekenfilms begeleiden van Warner Bros’ Bugs Bunny, Daffy Duck en andere Looney Tunes. Bij deze laatste voorstelling worden live reisfilmpjes uit de jaren ’30, ’40 en ’50, gefilmd op 8mm pellicule, gemanipuleerd.


Voor wie wegwijs wil geraken in het ‘ondoorgrondelijke kluwen’ dat de jazz soms lijkt te zijn, kan deelnemen aan de Jazzclass series #1, “Van Jelly tot Jef”. Deze vierdelige introductiecursus ontrafelt het mysterie van spelen zonder partituren en improvisatie, en biedt een bondig maar compleet overzicht van de reeds honderdjarige geschiedenis van de jazz, van Jelly Roll Morton tot Jef Neve.

***************************************


Copyright: Viktor Van Wynendaele
Logo: Jazzlab series - i.s.m. Ieperse Bib

logo bib jazzlabseries.jpg

TariefPrijs
Niet-Leden€ 12,00
Leden€ 10,00
55+€ 10,00
< 18, studenten < 26€ 7,00
jazzreeks€ 30,00

Bestel Knop Jazz