loading

Blue Bird (filmconcert) - Michel Bisceglia trio - AFGELAST

Datum : zaterdag 12 december 2015 - 20:15

Locatie : CC Ieper - Het Perron

Blue Bird

Blue Bird is gebaseerd op het ietwat vergeten theaterstuk ‘L’oiseau bleu’ (1908) van Maurice Maeterlinck, tot op heden de enige Belgische Nobelprijswinnaar Literatuur. Het verhaal geeft de zoektocht weer van de houthakkerskinderen Tyltyl en Mytyl die, geleid door het Licht de blauwe vogel van het geluk en het raadsel van het bestaan willen opsporen.

Pianist en componist Michel Bisceglia is al langere tijd nauw betrokken bij de film Blue Bird van regisseur Gust Van den Berghe, en componeerde hiervoor twee stukken.

Van bij het begin voelde Michel Bisceglia dat het specifieke tempo en de onconventionele shots van Blue Bird ruimte scheppen voor een enorme muzikale vrijheid. Met dit filmconcert grijpt hij dan ook de kans om te experimenteren met de film ter ondersteuning van zijn muziek. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke ondersteuning van beeld door muziek.

Naast componist voor o.a. ook de films 'Marina' (Stijn Coninx), 'Valentino' (Remy van Heugten) en 'Au Nom Du Fils' (Vincent Lannoo), staat Michel Bisceglia bekend om zijn samenwerkingen met tal van artiesten als Viktor Lazlo, Ozark Henry en Brian Molko. Tijdens de  World Soundtrack Awards 2014 mocht Michel Bisceglia de publieksprijs in ontvangst nemen voor zijn muziek voor de film ‘Marina’.

 

TariefPrijs
Niet-Leden€ 16,00
Leden€ 14,00
55+€ 14,00
Joc en -14 jaar€ 10,00