loading

Made In The Great War: Sam Sweeney‘s Fiddle - De Gezongen Oorlog

Datum : dinsdag 6 juni 2017 - 20:15

Locatie : CC Ieper - Het Perron

De Gezongen Oorlog
Een tweejarige reeks van concerten gebaseerd op teksten uit de oorlog.Voor het theaterseizoen 2016-2017 en 2017-2018 bundelen het CC Ieper, het In Flanders Fields Museum en de Vrienden van het IFFM de krachten voor een unieke concertreeks. Het thema is oorlog en de inspiratie voor de concerten zijn teksten uit de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen. Aan de basis liggen zowel literaire teksten van bekende schrijvers, als persoonlijke teksten van quasi anonieme soldaten of burgers. De teksten dienen als inspiratie of als rode draad voor nieuwe en oude liederen en muziek in diverse genres. Van big band tot roots jazz, van klassieke muziek tot folk en chanson. De Gezongen Oorlog krijgt ook een verlengstuk in een grote anthologie (Manteau, De Bezige Bij) en in een tentoonstelling in het IFFM: De Geschreven Oorlog (17 september 2016 t/m 7 januari 2017). Er is korting voor leden CCI en Viff.

170606 - IFFM - DeGezongenOorlog - SamSweeney.jpg

In 2008 kocht violist Sam Sweeney een nieuw instrument dat binnenin echter het label R.S.Howard 1915 droeg. Het was een instrument dat onafgewerkt bleef omdat zijn maker in 1916 naar de oorlog moest. 


Onderzoek bracht Sam Sweeney naar de slagvelden bij Ieper en uiteindelijk naar Woods Cemetery in Zillebeke waar hij het graf van Richard Howard vond. Daaruit ontstond het vertelconcert Sam Sweeney’s Fiddle: Made In The Great War. Aan de vooravond van de honderdste verjaardag van de dood van Richard Howard speelt Sam Sweeny met zijn begeleiders het concert. s‘ Morgens gaan viool en violist mee op een vroege ochtendwandeling in de voetsporen van Richard Howard.
(i.s.m. de oud-strijdersvereniging van Zillebeke)


Sam Sweeney’s band: zang, viool, klarinet, concertina, accordeon
Hugh Lupton: vertelling (in het Engels, maar met Nederlandse vertaling in een tekstboekje)

Bij activiteiten van onze partners wordt de lidkaart niet afgestempeld en worden er geen cadeaubonnen aanvaard.

de gezongen oorlog logosTariefPrijs
Niet-Leden€ 22,00
Leden€ 18,00
< 18, studenten < 26€ 12,00