loading

Dries Heyneman | Piet De Praitere - Lachen op woensdag

Datum : woensdag 21 maart 2018 - 20:15

Locatie : JOC Ieper

21 maart

Dries Heyneman

Dries Heyneman richtte samen met Tim Goditiabois in 2000 het cabaretduo Ter bescherming van de jeugd op tijdens hun studies psychologie. Jarenlang bouwen ze samen aan een indrukwekkend palmares in de cabaretwereld. Enigszins vermoeid van het vele toeren in Nederland en Vlaanderen besluiten ze echter om eind 2011 er mee te stoppen. Vanaf 2012 werkte Dries Heyneman druk achter de schermen en regisseerde de voorstellingen van Han Solo, Piv Huvluv, Begijn Le Bleu, Freddy De Vadder, Piet De Praitere… In die periode schreef Dries ook mee aan het komische collage-programma ’Superstaar‘ (2BE) van Gunter Lamoot. Daarnaast stond hij als scenarist en acteur mee aan de basis van de fictiereeks 'Bevergem' (canvas). Later in 2015 maakte hij samen met Piet De Praitere het programma ’Lookalikes‘ (2BE). In het najaar van 2016 is Dries Heyneman ook te zien in de reeks: 'De 16' (canvas). In 2015 keerde Dries Heyneman ook terug naar zijn oorspronkelijke passie: het podium. Een jaar later is zijn eerste voorstelling 'Jenny' klaar.

www.heyneman.be

Piet De Praitere

Piet De Praitere is bekend met zijn typetjes Etienne met het open verhemelte en Dikke Gilbert de la Tourette. De carrière van De Praitere begon in 1994 toen hij samen met Gunter Lamoot en Bart Vanneste De Groote Prijs W.P. Stutjens won. Als gevolg hiervan werkte hij mee aan Studio Kafka, een humoristisch radioprogramma met Kamagurka op Studio Brussel. Uit dit programma ontstond zijn eerste typetje Etienne met het open verhemelte. Ondertussen treedt op als zichzelf met de voorstellingen ’Een mens maakt wat mee‘ en ’Al wat je zegt, zeg je toch zelf‘. Een compilatie van deze 2 voorstellingen werd voor DVD opgenomen onder de titel ’Gekapt‘.
Naast zijn podiumvoorstellingen werkte De Praitere mee aan radio- en televisieprogramma's als Wees Blij Met Wat Je Hebt, Nonkel Pop en Comedy Casino. Tegenwoordig is hij bekend als scenarist en acteur van Bevergem op Canvas (waar hij Claude speelt) en als reporter van ’Lookalikes‘ op 2BE.

www.pietdepraitere.be

Jan-Bart De Muelenaere (MC)

Jan-Bart De Muelenaere is een humorist met Ieper als uitvalsbasis en staat op de planken als comedian, presentator en improvisator. Momenteel toert hij met zijn eerste avondvullende voorstelling ’Over Leven in West-Vlaanderen‘. Naast zijn publieke optredens schrijft hij achter de schermen mee aan oa. ’De Raadkamer‘, ’De Kazakkendraaiers‘, ’Tegen de Sterren Op‘, ’Vroeger of Later‘, ’De Slimste Mens ter Wereld‘, ’Vetste Vakantie‘, ’Mijn Pop-up Restaurant‘, ’De Weekwatchers‘, ’Huizenjagers‘, …

Speciaal voor Lachen op Woensdag in Ieper is hij maandelijks jullie vaste gastheer, presentator en MC (Master of Ceremonie) van dienst.

www.janbartdemuelenaere.be - www.aposteldertien.be

TariefPrijs
Voorverkoop€ 9,00
Abonnement€ 50,00
Basisprijs€ 10,00